Novosti Sport Događanja

Gorica i susjedne općine bez pozitivnih na COVID-19, ozdravila još jedna osoba

20.07.2020. / Petar Brnada

Nakon jučerašnja dva nova slučaja zaraze, područje ispostave Doma zdravlja Velika Gorica u protekla 24 sata ne bilježi pozitivne na COVID-19.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 20.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 228 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više, a jedna je osoba izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 56 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 163 osoba, a 9 ih je preminulo- izvijestili su jutros iz Zagrebačke županije.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve jesu dva nova slučaja u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje, te jedan novi slučaj u Ispostavi Dugo Selo.

Također, ima promjena u tablici i u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve. Ozdravila je jedna zaražena osoba u Ispostavi Velika Gorica, pa je tako na našem području 9 aktivnih slučajeva.

-Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- poručuju iz Županije.

Podijeli