Novosti Sport Događanja

Lomničanke zapjevale na Kamenitim vratima

21.07.2020. / Ivana Ćurić

Ženska vokalna skupina Kulturno-umjetničkog društva Nova zora iz Donje Lomnice zapjevala je jučer marijanski pučki napjev "Ja sam sirota, nevoljni stvor" na Kamenitim vratima.

Riječ je o nastupu ženske vokalne skupine na koncertu crkvenog pučkog pjevanja u sklopu 54. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu. Kako ističu organizatori, ove godine programom Festivala nastoji se dočarati Stoljeće Seljačke sloge, prezentirajući tako izvore i kontinuitet svih današnjih folklornih nastupa i smotri, a osobito Međunarodne smotre folklora Zagreb koja je i osnovana na temeljima smotri seljačke kulture održanih u našem glavnom gradu između dva svjetska rata.

Na koncertu pred Majkom Božjom od Kamenitih vrata nastupili su uz Lomničanke i ženska vokalna skupina Ogranka seljačke sloge Posavski Bregi te muška vokalna skupina Seljačke sloge iz Grede Sunjske.

 

(foto: MSF/KUD Nova zora)

Galerija slika

Lomničanke zapjevale na Kamenitim vratima Lomničanke zapjevale na Kamenitim vratima Lomničanke zapjevale na Kamenitim vratima Lomničanke zapjevale na Kamenitim vratima Lomničanke zapjevale na Kamenitim vratima

Podijeli