Novosti Sport Događanja

Sjećanje na Jadranka Cumbaja: Bio je lovac i pukovnik, poginuo je prvog dana "Oluje"

06.08.2020. / Ivana Ćurić

Već tradicionalno 5. kolovoza lovci LD Srna Velika Gorica okupljaju se kraj svog Lovačkog doma i Jadrankove čeke. Čeka je to na kojoj je spomen ploča za Jadranka Cumbaja pukovnika Hrvatske vojske, heroja i lovca koji je poginuo prvog dana "Oluje" na ratištu kod Petrinje.

Jadranko Cumbaj je bio dragovoljac Domovinskog rata i strastven lovac pa je mu čeka najbolji spomenik uz koji se okupljaju njegovi prijatelji, kolege i suborci. Uz njih, svijeće je zapalila i obitelj Cumbaj, ali i njegovi "Gromovi", veterani 2. gardijske brigade. S njima je bio i bojnik Slavko Tolić iz Zapovjedništva za potporu. Uz veterane Gromova bojnik Tolić je kazao kako je on kao dvadesetogodišnjak učio u ratu od svog nadređenog Jadranka Cumbaja i njegovih savjeta se i danas s ponosom sjeća.



-Bio je smiren, lucidan, uporan vrhunski borac. Moramo čuvati sjećanje na naše poginule branitelje jer će tako živjeti među nama- kazao je Slavko Tolic.

Baš kad su nakon odavanja počasti lovci i veterani ušli u Lovački dom, zastali su na tren jer je na televiziji u Kninu govorio umirovljeni general Ante Gotovina zapovjednik hrvatske "Oluje" koje su se jučer prisjećali.

 

(tekst i foto: Boris Ćavar)

Podijeli