Novosti Sport Događanja

Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge

06.08.2020. / Damir Žbulj

U pripreme za novu sezonu krenuli su i košarkaši Gorice pod vodstvom Josipa Sesara. Svi su se u klubu zaželjeli pravih treninga, prije svega utakmica, a svi imaju samo jednu želju, neka bude zdravlja i neka se više ne ponovi ovogodišnje proljeće, kad je koronavirus paralizirao sva sportska natjecanja.

Gorica je imala odličnu sezonu, igrala je polufinale Kupa Kreše Ćosića, bila je među četiri najbolje ekipe HT Premijer lige i stvarno je šteta što prvenstvo nije odrađeno do kraja...

U novoj sezoni dolaze i novi izazovi, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se Goričani snaći u regionalnoj konkurenciji, u ABA 2 ligi.

"Želim vam da uživate u košarci, vidjeli ste kakva je situacija, i da čuvate svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih. Na meni je da vas 'maltretiram' i od vas ću uvijek tražiti maksimum, a na vama je da to pokušate ostvariti, naravno ne pod svaku cijenu, da se ne ozlijedite ili da dolazite na treninge kao da vas netko tjera puškom. Želim da na svaki trening dođete veseli i nasmijani i da svaki dan želite napredovati. Ovo nije individualni sport, najbitnija je ekipa! Tražim da kroz napadačku igru vi maltretirate protivničke obrane," istaknuo je između ostalog u pozdravnom govoru trener Sesar.

Posljednju utakmicu turopoljski premijerligaš je odigrao još početkom ožujka, kad je na domaćem parketu sjajnom igrom porazio tada vodeći Zadar.

"Predugo je sve ovo trajalo, igrači nisu naviknuti imati takvu pauzu, a pogotovo na toliku količinu individualnog rada. Momci su manje više svi spremni, svi su željni rada. Postoje neki upitnici što se tiče sezone, kako će se sve organizirati, no, ja sam optimist i vjerujem da će se i hrvatsko prvenstvo i ABA liga normalno odigrati," rekao nam je u razgovoru strateg Gorice, koji ipak s optimizmom gleda na novu sezonu.

"Pratimo situaciju, nije sjajno u Srbiji i BiH, dok je kod nas ipak poprilično dobro. Što se tiče domaće lige siguran sam 100 posto kako tu neće biti problema. Što se tiče ABA lige uvjeren sam kako će se održati, ali je sada pitanje na koji način. Iz tjedna u tjedan ili neki turniri..."

"Nadam se kako će sve to ipak krenuti!"

Gorica će imati respektabilan roster, ostali su Kapusta, Ivan Majcunić, Mašić i Mazalin, vratio se Baković, dok su kao pojačanja dovedeni bivši razigravač Splita Mate Kalajžić, slovenski šuter Maj Kovačević i potentni centar Krešo Ljubičić, bivši igrač Cibone.

"U zadnjih pet sezona konstantno rastemo, svake godine napravimo mali korak naprijed, što u rezultatskom, što u organizacijskom smislu. Odlučili smo se za ABA 2 ligu, pojačali smo se, a išla nam je na ruku ova situacija s koronom, jer su igrači malo nesigurni oko angažmana, sad je lakše pregovarati s njima. Svi oni znaju što dobivaju dolaskom u Goricu, a mi smo svjesni da smo dobili prave igrače..."

"Prije svega zadržavanjem glavnih igrača, povratkom Bakovića, ali i potpisom, Kovačevića, Ljubičića i Kalajžića. Bit će još dolazaka na pozicijama na kojima procijenimo da smo deficitarni, ali sam zadovoljan kako je sve ovo do sada odrađeno."

"Krešo je prvak Hrvatske, ima iskustvo i ABA lige i zna kako se igraju jake utakmice. Kovačević se prošle sezone vratio nakon ozljede, Kalajžića smo doveli na poziciju razigravača, potentnog igrača sa šireg popisa hrvatske reprezentacije..."

"Imamo zanimljiv materijal i vidjet ćemo kako će se sve razvijati. Korak po korak, trening po trening, sezona nije utrka na 100 metara, ovo je jedan pravi maraton i vidjet ćemo kako će završiti," naglasio je Sesar.

Još uvije nije poznato hoće li u kadru ostati Mislav Brzoja.

"Nadam se da ćemo naći zajednički jezik..."

Pripreme će košarkaši odraditi u Velikoj Gorici, dogovaraju se i prve utakmice nakon korone.

"Sve ćemo raditi ovdje. Profesor Matej Filipi će raditi ujutro s igračima trčanje i teretanu, a popodne smo ovdje u Gradskoj dvorani. Imali smo plan otići negdje na pripreme desetak dana na more, ali sam to stopirao. Turizam se diže ovih tjedana, ipak su ovo mladi momci i da se ne bi slučajno nešto dogodilo. Dovoljno je da samo jedan pokupi virus, moramo svi u izolaciju. Ovdje smo u poznatom okruženju, čuvaju sebe, čuvaju svoju obitelj, čuvaju suigrače i jednostavno svi moramo biti odgovorni i moramo se naviknuti na ovu novu situaciju."

"Imamo neke dogovore. Nadam se kako ćemo krajem idućeg tjedna već početi s utakmicama. U razgovoru smo s Krkom, Olimpijom, Cibonom, imamo neki okvirni plan, ali ništa još nije u potpunosti potvrđeno."

Odlaskom Ivana Perinčića na mjesto pomoćnika stigao je Bože Radoš.

"Došao je iz druge momčadi Cedevite, već je neko vrijeme tamo radio. Bivši je igrač KK Zagreb, jedna je pozitivna osoba i mislim kako će to biti jedna dobra suradnja."

Želja je i razvijati mlade igrače, planirana je suradnja s KK Zrinjevac, koji bi bio razvojni klub, najavljen je povratak Hrvoja Majcunića, izuzetno talentiranog 18-godišnjaka, europskog kadetskog prvaka. No, još uvijek je sve bez službene potvrde...

"Pokušat ćemo podići rad u omladinskim kategorijama na još jednu veću razinu. Mislim da će tamo biti dobrih stvari, što se tiče i trenerskih i igračkih pojačanja. Mislim da će biti dobrih vijesti, ali to treba ostaviti direktoru Ljubi Prgometu i predsjedniku Radoviću da potvrde kad riješe sve stvari."

S nestrpljenjem čekamo prvo podbacivanje.

Galerija slika

Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge Sesar okupio košarkaše, stiglo i veliko pojačanje iz Cibone: Želim da uživate i s veseljem dolazite na treninge

Podijeli