Novosti Sport Događanja

Nikolić: Vjerujem kako protiv Zagreba nismo bili u svom najboljem izdanju

20.08.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice marljivo se pripremaju za novi europski iskorak i utakmice prvog kola kvalifikacija novoosnovane Europske lige, natjecanja koje je naslijedilo dosadašnji EHF Kup, druge razine europskogklupskog rukometa.

Prva utakmica kod rumunjske AHC Potaissa Turda igra se u subotu 29. kolovoza, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Velikoj Gorici.

Goričani pod vodstvom Andrije Nikolića naporno treniraju, a jedna od provjera trenutne forme bila je i utakmice protiv PPD Zagreba u Areni.

-->> Ćavar i Klarica predvodili Zagreb, Gorica zadovoljna partijom u Areni

Mladi igrači dobili su definitivno jedno novo, veliko iskustvo, bez obzira na to što su igrali pred praznim tribinama.

"Vidi se definitivno da je Zagreb na puno većoj razini nego što smo mi..." 

"Nema se što dodati, nama preostaje još više pojačati rad i pokušati smanjiti tu razliku. Vjerujem kako ovo nije bilo naše najbolje izdanje, kako možemo i puno bolje. Možda su igrači bili i malo pod dojmom Arene i nije baš sve ispalo kako je trebalo," istaknuo je nakon utakmice trener pa zaključio:

"Čestitam im svima na borbi!"

Dva kluba već gotovo dvije godine usko surađuju, Nikolić je svoju trenersku karijeru gradio u Zagrebu, a bio je pomoćnik i Vujoviću, Goluži, Babiću, Kamenici, Saračeviću...

U posljednje dvije sezone kroz Goricu je prošlo puno igrača Zagreba, među njima je i Luka Lovre Klarica, veliki talent hrvatskog rukometa, koji traži svoje mjesto u momčadi Igora Vorija.

"Gorica je moj bivši klub, moj bivši trener, proveo sam tamo dvije godine i stekao sam puno prijatelja. Bila je ovo dobra utakmica, u prvom poluvremenu smo napravili razliku, u drugom smo odigrali malo slabije. Trudio sam se, pogotovo u obrani," poručio je Klarica, koji je u mrežu Gorice pospremio tri lopte.

Za svoje mjesto u redovima hrvatskog prvaka napornim radom izborio se i Davor Ćavar, prošle godine proglašen za najboljeg sportaša grada u izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice. Efikasno lijevo krilo ipak je prijavljen za sastav Gorice u kvalifikacijama Europske lige, što je veliki adut za Nikolićevu momčad.

Za Europu konkuriraju još i vratari Tomislav Sladoljev, Stipe Purić i Ivan Jozepović, bekovi Tomislav Barišić, Filip Goričanec, novopridošli Dominik Novak, Bruno Negran, Patrik Varjačić, Fran Tomašić, Ivan Laljek, kapetan Hrvoje Ceković, pivoti Dominik Gal, Antonio Ljubić, Julijan Šalić, Jakov Pušić te krila Ivan Žarković, Antonio Vrbić, Filip Grga Zrinušić, Juro Čakarić i Paolo Kraljević.

(Foto: Jozo Čabraja/ RK Zagreb)

Podijeli