Novosti Sport Događanja

Vrijedna prilika: Besplatna radionica o ekološkom uzgoju oraha, lješnjaka i ljekovitog bilja

21.08.2020. / Petar Brnada

Klub žena Pokupsko u suradnji s Općinom Pokupsko poziva sve zainteresirane mještane na besplatnu edukaciju o ekološkom uzgoju i preradi oraha, lješnjaka i ljekovitog bilja.

Kao prvi dio edukacije u društvenom domu u Opatiji 30. kolovoza održat će se radionice koje će započeti u 14 sati. Otvorit će ih doc.dr.sc. Damir Drvodelić s temom Razmnožavanje i sadnja dok će od 15 sati o ekološkom uzgoju oraha i lješnjaka govoriti Marko Vuković, mag.ing.agr.

U 16 sati prof.dr.sc. Tomislav Jemrić upoznat će vas s preradom oraha i lješnjaka, a od 17 sati Antun Francetić iz OPG-a Francetić s ekološkim uzgojem ljekovitog bilja.

Drugi dio edukacije obuhvaća stručni edukacijski posjet OPG-u Kovač iz Jaškova koji je na rasporedu 6. rujna, a polazak autobusa je u 9 sati iz Pokupskog.

Prema satnici posjeta, u 10 sati predviđena je prezentacija OPG-a Kovač (povijest, ponuda, plasman na tržište), a u 11 sati obilazak nasada oraha i lješnjaka.

Točno u podne zakazan je obilazak pogona za preradu i pakiranje nakon čega će uslijediti vrijeme za pitanja i odgovore, a u 13 sati predviđen je ručak.

Iz Općine mole zainteresirane za sudjelovanje da se prijave do 27. kolovoza na e-mail kzpokupsko@gmail.com ili na broj 099/3322-125.

Pritom napominju da u stručnom edukacijskom posjetu OPG-u Kovač mogu sudjelovati samo osobe koje su bile prisutne na sve četiri edukativne radionice. Kotizacija za autobus i ručak iznosi 50 kuna, a prikupljat će se na radionicama 30. kolovoza.

Podijeli