Novosti Sport Događanja

Kurilovec kreće na Udarniku, u prvenstvenoj akciji nakon duge pauze i ostali turopoljski niželigaši

21.08.2020. / Damir Žbulj

Stigao je i početak nove prvenstvene sezone amaterskog nogometa u Hrvatskoj. Svi dobro znamo kako je završila prošla, koronavirus je zaslužan za prekid natjecanja još u ožujku, a svi se nadaju kako do toga neće ponovno doći...

Iako, situacija je i sada ozbiljna i potrebna je maksimalna  odgovornost svih sudionika, kako bi se utakmice mogle odigrati.

Problemi su se već javili u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, ekipa ŠNM NK Naftaš Ivanić završila je sredinom kolovoza u samoizolaciji pa je utakmica prvog kola kod Poleta u Buševcu odgođena za 2. rujna. 

COVID-19 pojavio se i u trećeligašima Jarunu, Vrbovcu...

Prije početka nove sezone Izvršni odbor HNS-a odlučio je kako će se utakmice HT Prve lige, Druge HNL, Hrvatskog nogometnog kupa i natjecanja mladeži, odnosno Prve hrvatske nogometne lige za juniore te Prve hrvatske nogometne lige za pionire i kadete, do daljnjega igrati bez prisustva gledateljstva, međutim, na niželigaškim nadmetanjima navijači mogu na utakmice, uz pridržavanje propisanih mjera...

-->> Počinje niželigaška sezona, uz navijače, ali i pridržavanje propisanih mjera

Kurilovec svoju trećeligašku sezonu otvara na svom travnjaku, u subotu 22. kolovoza od 17.30 sati protiv zagrebačke Trešnjevke. Kurilovčani su odlično odradili pripreme, izborili su finala i Kupa NSVG i županijskog Kupa, što im je donijelo i plasman u ždrijeb Hrvatskog nogometnog kupa. Prvi cilj ove sezone je ekipa Perice Vidaka ispunila.

SVI NA UDARNIK

U 3. HNL Središte više nema Vinogradara, ali imat će Kurilovec i u novoj sezoni žestoku konkurenciju, od Jaruna i Mladosti iz Petrinje pa do Gaja iz Mača, Lučkog, Trnja, Trešnjevke...

Klupske boje više ne nosi Hrvoje Humeljak, no, stigli su Vlatko Martinović, Filip Hodak, Mate Tominac, mladi Ćosić iz Gorice...

U izostanku mogućnosti odlaska na utakmice našeg turopoljskog prvoligaša, idući logičan izbor za sve ljubitelje nogometa je dolazak na Udarnik!

Koronavirus se pojavio i u trećeligašu NK Jarun pa je njihov domaći dvoboj protiv NK Zagorec odgođena za 2. rujna, baš kao i u redovima Vrbovca, koji sigurno neće odigrati svoja prva dva kola

Na otvaranju sezone sastaju se još Lučko i Gaj Mače (22. kolovoza, 17.30 sati), Dugo Selo i Segesta (22. kolovoza, 17.30 sati), Vrapče i Špansko (22. kolovoza, 17.30 sati), a HAŠK dočekuje Maksimir (22. kolovoza, 17.30 sati). U subotu od 20 sati Karlovac 1919 dočekuje Ponikve, a u nedjelju od 11 sati igraju Trnje i Bistra.

Kurilovec u drugom kolu, 29. kolovoza od 17 sati, igra u Sisku kod Segeste.

S prvenstvom ovog vikenda kreće i 4. NL Središte Zagreb, u kojoj će Lukavec u subotu od 17.30 sati na svom travnjaku dočekati Rugvica Savu 1976, dok će Gradići u istom terminu gostovati u Glini kod Banovca. Tjedan dana kasnije u Gradiće stiže Sava Strmec, Lukavec igra kod Odre.

Pauza je trajala devet mjeseci...

"Treba li bolje pozivnice za subotu i dolazak. Dečki su naporno radili, teške utakmice imali, vjerujemo da je došao trenutak da posljedice takvog rada i odnosa dođu i na naplatu," poruka je iz Lukavca.

Polet iz Buševca 'odmarat' će u prvom kolu JŽNL, nažalost zbog izvanrednih okolnosti i pojave koronavirusa u Naftašu. Utakmica je prebačena za 2. rujna, a već u drugom kolu, koje je na rasporedu 26. kolovoza, u Ivanić-Gradu bi trebao gostovati Ban Jelačić iz Vukovine. Nadamo se kako će do tada svi nalazi biti negativni i kako će se utakmica moći odigrati.

Ban Jelačić prvenstvenu sezonu otvara na svom travnjaku protiv Dinama iz Jakovlja, u subotu od 17.30 sati. Klas u Mičevcu u istom terminu dočekuje Stupnik, dok će Mraclin, koji je kroz kvalifikacije izborio povratak u JŽNL, gostovati kod Vatrogasca u Zdencima Brdovečkim, u nedjelju od 17.30 sati.

U istom nedjeljnom terminu Turopoljac u Kučama dočekuje Svetu Nedelju, a Lomnica na svom travnjaku igra protiv Samobora.

"Nadamo se da će se ova sezona odraditi kompletna, a i dečki su željni igre. Dođite ih podržati na prvoj prvenstvenoj utakmici koja počinje u 17.30 sati protiv novaka u ligi, momčadi GNK Sveta Nedelja," poruka je iz Kuča.

Nakon iznenadne smrti Ivana Rubinića Vinogradar je ostao bez glavnog financijera pa će s natjecanjem nastaviti u jedinstvenom županijskom rangu, vidjet ćemo s kakvim uspjehom.

Uzbuđenja neće nedostajati niti u 1. ŽNL Istok, koja će svoje utakmice igrati nedjeljom.

U prvom kolu Meštrica u Gornjoj Lomnici dočekuje Posavec, Dinamo-Hidrel u Novom Čiču igra protiv Gaja. U Zvekovac dolazi Kloštar, Vatrogasac iz Kobilića igra kod Lonje, Milka Trnina u Vezišću dočekuje Dubravu, a Mladost u Obrezini igra protiv Ostrne. Posebno će zanimljivo biti kod Bune, jer gostuje Kupa iz Pokupskog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli