Zagrebačka županija - 12 novooboljelih

21.08.2020.

12:47

Autor: M.M./Hina

default error photo
Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata 12 je novooboljelih osoba od bolesti Covid-19.
Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata 12 je novooboljelih osoba od bolesti Covid-19, jedna je osoba izliječena, a trenutačno je aktivno 89 slučajeva zaraze novim koronavirusom, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

-
Epidemija izazvana koronavirusom - najnovije informacije

Od početka epidemije izazvane koronavirusom na području Zagrebačke županije evidentirano je 345 osoba oboljelih od bolesti COVID-19, do sada je izliječeno ukupno 245 osoba, a 11 ih je umrlo, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Stožer napominje da je riječ o podacima koje su primili od županijskoga zavoda za javno zdravstvo do 11 sati, dok Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje podatke dobivene do 14 sati pa zato dolazi do razlike u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima osam ispostava na svom području, od kojih svaka obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u ispostavi Samobor.

Tako su u protekla 24 sata u ispostavama Zaprešić i Samobor zabilježena četiri nova slučaja zaraze te po jedan novi slučaj u ispostavama Dugo Selo, Jastrebarsko, Vrbovec i Sveti Ivan Zelina, a jedna izliječena osoba evidentirana je u ispostavi Samobor.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!