Novosti Sport Događanja

Mudri i Nindža u 'specijalnoj konekciji': Dobro se 'kužimo' na terenu i van njega

23.08.2020. / Damir Žbulj

Ostanak Ognjena Mudrinskog na posudbi i u ovoj sezoni pokazao se kao najbolji potez Uprave Gorice ovog ljeta. Srpski napadač bio je dvostruki strijelac u prvom kolu u Varaždinu, a na identičan način nastavio je svoj učinak i u Koprivnici.

Ovaj put su njegovi golovi bili za nijansu značajniji, jer su donijeli potpuni preokret u završnici dvoboja sa Slaven Belupom.

Gubio je turopoljski prvoligaš od finiša prvog dijela, u nastavku je Mudri ušao s klupe i u posljednjim minutama s dva pogotka osigurao je novo slavlje. Za izjednačenje mu je sjajno asistirao Albi Doka, još jedna ljetna akvizicija, a u sudačkoj nadoknadi ukazao se Matija Dvorneković, koji je fantastičnim ubačajem pronašao glavu Mudrinskog...

"Jako mi je drago da je ostao s nama još godinu dana. Iz utakmice u utakmicu pokazuje koliko vrijedi i koliko će nam dobro doći ove sezone. U prve dva kola zabio je četiri gola i suvišno je trošiti riječi na njegove izvedbe, vidi se sve na travnjaku. Presretan sam što ga imam na terenu, ali i izvan njega."

Nismo mogli poželjeti bolji početak, uzeli smo šest bodova, prvo ćemo se malo proveseliti, a onda razmišljamo o Šibeniku," istaknuo je nakon utakmice popularni Nindža.

Mudrinski je nahvalio suradnju s Dvornekovićem...

"Nas dvojica imamo 'specijalnu konekciju' i na terenu i izvan njega. Nije ovo prvi put da mi je tako lijepo asistirao, stvarno se dobro kužimo i dao mi je fantastičnu loptu. Mogu mu samo poželjeti da nastavi s takvim asistencijama, a na meni je da nastavim zabijati..."

"Ne opterećujem se statistikom i koliko ću golova postići. Stvarno se trudim na treninzima i utakmicama i vodim se onom 'kad se pošteno trudiš i Bog te nagradi'. Nisam imao bolji start sezone u karijeri, a najbitnije je da mi pobjeđujemo i osvajamo bodove. Bilo je jako teško igrati u ovom uvjetima, pogotovo u prvom poluvremenu. Sparina i vrućina radile su probleme, ali kako nama tako i Slavenu. Malo je lakše bilo u nastavku, kad smo mi ušli u igru," iskreno će srpski napadač.

Dambrauskasova momčad pokazala je pobjednički mentalitet, nešto što će biti ključno u pohodu na Europu ove sezone.

"Otvorili smo fantastično u utakmicu, stvorili dosta šansi, ali je nedostajao pogodak. Kad promašiš svoje prilike to ti se obije o glavu, doslovno smo u zadnjoj sekundi prvog dijela primili gol, ali smo nastavili u našem ritmu, vjerovali smo da možemo do preokreta i na našu sreću s tri boda se vraćamo u Veliku Goricu," poručio je Mudri, koji je sjajno prihvatio ovu ulogu 'džokera s klupe'.

Dvoboj sa Šibenikom igra se na Gradskom stadionu u petak od 20 sati, bez gledatelja na tribinama zbog aktulane epidemiološke situacije. 

Mogli bismo vidjeti kako se Mudrinski snalazi u početnoj postavi, a Cherif Ndiaye ili Kristijan Lovrić mogli bi preseliti malo na klupu...

Sjajan je trenutni pogled na ljestvicu, a posljednju utakmicu drugog kola u nedjelju igraju Osijek i Hajduk u Gradskom vrtu. 

HT Prva liga:
1. Dinamo 2 +7 6
2. Gorica 2 +5 6
3. Hajduk 1 +2 3
4. Rijeka 2 0 3
5. Varaždin 2 -3 3
6. Lokomotiva 2 -5 3
7. Osijek 1 0 1
8. Slaven Belupo 2 -1 1
9. Šibenik 2 -2 0
10. Istra 1961 2 -3 0

 

 

Podijeli