Novosti Sport Događanja

Zagrijavanje za Turdu

23.08.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice ulaze u posljednji tjedan priprema prije početka nove sezone. Prošlu je naprasno prekinuo koronavirus, nadamo se kako će ove jeseni svi sportaši imati više sreće u održavanju svojih natjecanja...

Važna provjera prije puta u Rumunjsku bio je turnir kod zagrebačke Dubrave, gdje su Goričani remizirali s domaćinom (24:24) pa upisali 30:28 pobjedu nad vinkovačkom Spačvom. Sve tri ekipe predstavljaju Hrvatsku u prvom kolu kvalifikacija novoosnovane EHF Europske lige, druge razine europskog rukometnog klupskog nadmetanja.

Protiv Dubrave najefikasniji je bio kapetan Ceković s pet golova, dok je četiri dodao desni bek Luka Lovre Klarica, koji je ovog ljeta prošao pripreme PPD Zagreba.

Klarica je sa šest golova predvodio slavlje protiv Spačve.

Za ekipu Andrije Nikolića je u ove dvoje utakmice ponovno nastupio i Zvonimir Srna, talentirani 22-godišnjak, koji je prvi dio sezone nosio dres turopoljskog premijerligaša, a u drugom je skupio i nekoliko nastupa za Zagreb u Ligi prvaka, protiv Flensburga, Barcelone i PSG-a.

Njihov eventualni povratak u redove Gorice, uz još i Davora Ćavara, bio bi veliki dobitak za nadolazeće europske izazove.

Na turniru u Dubravi nije bilo Sladoljeva i Laljeka, a nastupili su vratari Purić i Jozepović te Vrbić, Čakalić, Ceković, Kraljević, Bura, Klarica, Goričanec, Negran, Novak, Srna, Gal, Šalić, Barišić, Žarković, Tomašić.

Prva utakmica protiv rumunjske ekipe AHC Potaissa igra se u subotu od 17 sati u Turdi, gradu udaljenom 900 kilometara od Velike Gorice. Uzvrat je tjedan dana kasnije...

Sigurni smo kako je trener Nikolić već dobro analizirao suparnika i pripremio svoju momčad za sve što ju očekuje u ovoj avanturi.

Podijeli