Novosti Sport Događanja

Litavac podsjeća da je tek početak sezone: Dug je put pred nama

23.08.2020. / Damir Žbulj

Lijep je pogled na ljestvicu HT Prve lige prije posljednje utakmice drugog kola. Samo su Dinamo, Gorica i Hajduk zadržali maksimalan učinak...

Gorica je pobjede na gostovanjima kod Varaždina i Slaven Belupa izvukla u samom finišu, uz ključan doprinos igrača s klupe. Dambrauskas je 'imao nos' za izmjene, no, uvijek se u takvoj situaciji može postaviti pitanje zašto Mudrinski, Doka i ostali aduti iz drugog plana nisu u tim susretima krenuli u početnoj postavi.

-->> Gorica nadmudrila Slaven: Srpski napadač ušao s klupe i s dva pogotka u finišu donio preokret i veliko slavlje!

U odnosu na finiš prošle sezone velika je promjena u karakteru cijele momčadi, koja je u svakom trenutku vjerovala da može do slavlja. A svim znamo kako su za samopouzdanje najvažnije pobjede. Ovaj sjajan niz Goričani imaju prilike nastaviti već u petak, u prvom ovosezonskom dvoboju na Gradskom stadionu, protiv Šibenika, povratnika u prvoligaško društvo.

"Odigrali smo vrlo dobro i nakon svega ne bih bio zadovoljan da smo uzeli samo bod. Pokušali smo promijeniti način na koji smo pritiskali protivnika u prvom dijelu i to je bilo nešto novo za moje igrače, ali radili smo dobar posao, oduzeli puno lopti čak i na njihovoj polovici, bili opasni, a jedino što je nedostajalo bili su golovi," analizirao je litavski strateg utakmicu u Koprivnici pa dodao:

"Oni su svoje prilike stvarali na uobičajen način, imali smo tu manjih problema, ali smo i na to bili spremni."

"Vratili smo se u igru zahvaljujući igračima s klupe, bili smo za nijansu brži, bili smo učinkoviti. S obzirom na to kako igramo, s visoko postavljenom zadnjom linijom, bilo je za očekivati da će protivnik nešto napraviti iz protunapada, ali srećom ništa nisu realizirali. Na kraju se sve nekako 'poravnalo', jer u završnici smo zabili ono što smo trebali zabiti još u prvom poluvremenu."

-->> Mudri i Nindža u 'specijalnoj konekciji': Dobro se 'kužimo' na terenu i van njega

Pohvalio je Dambrauskas učinak Mudrinskog, ali prije svega karakter i zalaganje cijele ekipe: "Rekao bih da je 'iograč utakmice' ipak bila cijela momčad, jer naravno da niti on ne bi mogao zabijati bez pomoći suigrača. Međutim, kad imaš napadača koji koristi svoje šanse, to je velika stvar. Mudrinski radi upravo to, on koristi svoje šanse. U prošloj utakmici zabili smo tri gola u posljednjih nekoliko minuta, ovoga puta dva u zadnjih par minuta... Vjerujemo u sebe i zato smo i kod 1-1 išli zabiti još jedan gol, pokušati doći do pobjede, nije nam cilj bio zadržati bod. Fantastičan je duh i karakter koji su igrači pokazali, nakon svega je doista zadovoljstvo otići kući sa sva tri boda."

Šibenik je nakon prva dva kola i dalje na 'nuli', ali to ne znači da Goricu u petak čeka lagani posao. Igra se bez gledatelja na tribinama i prednost domaćeg terena u takvoj je situaciji minimalna: "Gledao sam Šibenik protiv Rijeke, odigrali su jako dobru utakmicu, zaslužili su puno više od poraza, a u svemu tome pokazali su da su organizirani, da se ne boje igrati i nadigravati. Analizirat ćemo i njihovu utakmicu protiv Varaždina, no najvažnije je da se bavimo sobom. Moramo se vratiti na teren, odraditi još jedan dobar tjedan treninga i ispravljati stvari u kojima i dalje nismo dovoljno dobri. Ni na trenutak ne smijemo zaboraviti da je ovo tek početak sezone i da je dug put pred nama."

Nakon domaćeg dvoboja sa Šibenikom slijedi reprezentativna pauza pa gostovanje kod Lokomotive, 12. rujna.

Podijeli