Novosti Sport Događanja

Gradići 'peticom' kroz Glinu, Abazi ušao s klupe i s dva pogotka usmjerio dvoboj

24.08.2020. / Damir Žbulj

Gradići su slavljenički otvorili novu natjecateljsku sezonu u 4. NL Središte Zagreb!

U prvom kolu gostovali su u Glini kod Banovca, kojem su utrpali pet komada, ali su utakmicu prelomili tek u završnih 15-ak minuta. Uzbuđenja nije nedostajalo...

Džoker s klupe bio je Armin Abazi, koji je u 5:2 pobjedi dvaput pogađao mrežu suparnika, dok su po jednom precizni bili Igor Hajduk, Stjepan Pralas i Filip Župetić.

Župetić je načeo mrežu domaćina iz penala u sedmoj minuti, dok je Hajduk u 18. povećao prednost. Početkom nastavka Banovac je smanjio zaostatak preko Savića, ali tada u igru ulazi Abazi i nekoliko napada kasnije odvodi Gradiće opet na dva razlike.

Situacija se još jednom komplicira u 71. minuti, kad Gomaz pogađa mrežu Zagorca, ali ubrzo je Abazi ponovno u prvom planu, realizirao je kazneni udarac koji je usmjerio ovaj dvoboj. 'Desetka' Gradića Stjepan Pralas, koji je također ušao s klupe, desetak minuta prije kraja zabija za konačnih 2:5 i povratak kući u slavljeničkom raspoloženju.

U drugom kolu u Gradiće stiže Sava Strmec.

 

NK GRADIĆI: Ivan Zagorac, Hrvoje Krstanović, Filip Turkalj, Toni Borovac (Igor Cindrić 85'), Jurica Brdek (Marko Sukser 85'), Filip Župetić (Armin Abazi 58'), Josip Hrženjak (Stjepan Pralas 67'), Krešimir Budimir (K), Igor Hajduk, Patrik Vojnić (Filip Božić 79'), Ante Radoš.  Trener: Goran Jelavić. 

 

Otvaranje sezone nije bilo uspješno za Lukavec, koji je na domaćem travnjaku s minimalnih 0:1 poražen od Rugvica Save 1976. Čovjek odluke bio je Emanuel Benković, koji je mrežu Sučića pogodio već u šestoj minuti. Gosti su završnicu utakmice odigrali bez isključenog Benedikta, ali niti to nije pomoglo Lukavčanima da dođu barem do boda, iako su dominirali tijekom cijelog dvoboja. 

U idućem kolu Lukavec igra kod Odre.


NK LUKAVEC: Stjepan Sučić, Marijan Grdenić, Domagoj Lagundžija (Marin Tuka 56'), Luka Kovačić, Marin Mamić (Valentin Borković 81'), Hrvoje Humeljak (Fran Matić 88'), Ivan Kaurin (Haithem Hanachi 56'), Josip Grdenić, Matija Ezgeta, Matej Puntarić, Ivan Krpečanec. Na klupi: Nino Martin Luter, Ivan Jurleta. Trener: Slaven Batovanja

4. NL Središte Zagreb, 1. kolo:
NK Sava Strmec - Sutla-Laduč 1:1
Croatia - Straža 5:1
Mladost Z - Zagreb 2:2
Banovac - Gradići 2:5
Tondach - Stubica 1:4
Dinamo OO - Ravnice 1:1
Lukavec - Rugvica 0:1
Moslavina - Odra 3:0
Zelina - Slunj 0:5 

 

Podijeli