Novosti Sport Događanja

Gorica oslobodila mjesto za Mudrinskog: Cherif Ndiaye otišao u Tursku

24.08.2020. / Damir Žbulj

U iščekivanju transfera Kristijana Lovrića ili kapetana Kahline prvi je ovog ljetnog prijelaznog roka redove Gorice napustio Cherif Ndiaye, 24-godišnji senegalski napadač, koji je u redove turopoljskog prvoligaša stigao početkom prošle godine, kao slobodan igrač.

Cherif je za Goricu upisao 54 službena nastupa, zabio je 19 golova i upisao šest asistencija te je bio jedan od glavnih napadačkih aduta i bivšeg trenera Jakirovića i aktualnog Dambrauskasa.

Međutim, dolaskom Ognjena Mudrinskog izgubio je oštrinu u napadu, a srpski centarfor je u otvaranju nove sezone pokazao kako s pravom polaže pravo na mjesto u početnoj postavi.

Ndiayeov odlazak u ovom trenutku je najbolja opcija, i za klub, i za Senegalca, ali i za Mudrinskog.

Karijeru nastavlja u turskom prvoligašu Göztepeu, na temelju posudbe do kraja sezone Gorica će zaraditi 200 tisuća eura, a Turci imaju i pravo prvokupa, te će za njegove usluge morati platiti još milijun eura, ako ga žele zadržati, uz dodatne bonuse i određeni postotak od eventualnog budućeg transfera.

Mudrinski je u prva dva kola nove sezone zabio četiri pogotka, a u Varaždinu i Koprivnici je ulazio s klupe. Trener Dambrauskas i klupska Uprava nadaju se kako će njegov puni potencijal doći do izražaja kad bude više minuta provodio na travnjaku, iako Srbin tek treba dokazati kako je nešto više od 'džokera s klupe'...

Podijeli