Novosti Sport Događanja

Kurilovec i Gorica saznali protivnike u pretkolu Kupa: U goste stižu Slavonci

25.08.2020. / Damir Žbulj

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza izvučeni su parovi pretkola Hrvatskog nogometnog kupa.

U ždrijebu su bili i velikogorički klubovi, turopoljski prvoligaš Gorice i trećeligaš Kurilovec, koji su plasmanom u finale županijskog Kupa osigurali svoje mjesto u novoj sezoni ovog prestižnog natjecanja.

Ekipa Valdasa Dambrauskasa će na Gradskom stadionu ugostiti slavonskog trećeligaša (Istok) iz Belišća, dok će momčad Perice Vidaka na Udarniku igrati protiv Papuka iz Orahovice, člana 3. HNL Sjever. U planu je da se pretkolo igra 9. rujna.

Prema aktualnoj odluci IO HNS-a utakmice Hrvatskog nogometnog kupa igraju se bez gledatelja na tribinama, baš kao i one HT Prve lige, Druge HNL i sva natjecanja mladeži.

U preostalim susretima sastaju se Oriolik Oriovac i Karlovac 1919, NK Dilj Vinkovci i Virovitica, Pazinka Pazin i Crikvenica, Graničar Županja i Slavonija Požega, Segesta Sisak i Croatia Zmijavci, GOŠK Dubrovnik i NK BŠK Bijelo Brdo, Rudar Labin i Primorac 1929 Stobreč, Gaj Mače i NK Lika ’95 Korenica, Sloga Nova Gradiška i Sesvete, Mladost Tribunj i Polet Sv. Martin na Muri, NK Ferdinandovac i NK Ivančica Ivanec,te Rudar Mursko Središće i NK Tehnika Koprivnica.

Prošle sezone Gorica je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u četvrtzavršnicu, no, Slaven Belupo slavio je u Velikoj Gorici. Kurilovec je u šesnaestini finala na svom travnjaku namučio Prelecovu Istru 1961, koja je prošla tek nakon produžetaka.

Finale Kupa NSZŽ još nije odigrano, a trofej brani Kurilovec.

Podijeli