Novosti Sport Događanja

Skočio broj kaznenih djela: U dva tjedna četiri nove provale u kuće, policija ponovno upozorava!

31.08.2020. / Petar Brnada

Iza velikogoričke policije dva su vrlo intenzivna tjedna unutar kojih je zabilježen čak 91 raznorazni događaj. Kriju se u toj broj čak 32 kaznena djela od kojih se njih polovica progoni po službenoj dužnosti, no najviše zabrinjava niz provala na širem gradskom području kojemu se, zasada, ne nazire kraj.

Naime, u proteklih 15-ak dana PP Velika Gorica zaprimila je četiri dojave o pokušaju provala te provalama u kuću, a neke od njih mogle su biti spriječene samo malo odgovornijim ponašanjem građana.

Prvi evidentiran je pokušaj provale u kuću koji se dogodio u Zagrebačkoj ulici od 20. do 14. kolovoza.

Kako smo jutros doznali u PP Velika Gorica, provaljeno je u kuću 78-godišnje žene, a provedenim očevidom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj preskočio zidanu ogradu, ušao u dvorište pa potom prvo pokušao obiti prozor kupaonice u čemu nije uspio. Zatim je došao do ulaznih vrata koja je obio i otvorio pa ispremetao stvari iz kuće no iz nepoznatog razloga nije ništa ukrao već se udaljio u nepoznatom smjeru.

U kratkom periodu dogodila se i druga provala u kuću u Dugoj ulici u Donjoj Lomnici.

-Dogodila se 20. kolovoza u vremenu od 17:30 do 19:30 sati. Na meti se našla kuća 65-godišnjeg muškarca. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj pronašao ključ od ljetne kuhinje nakon čega je ušao u taj objekt te unutra pronašao ključ od ulaznih vrata kuće. Tim ključem bez poteškoća je ušao u kuću gdje je ispremetao stvari pa izvršio krađu zlatnog nakita i jedne ženske torbe čime je počinio štetu od oko 4500 kuna- rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović dodavši da se ovaj događaj možda mogao spriječiti da se postupalo opreznije.

Istog tog dana, u vremenu od 20 do 20:25 sati izvršena je provala u kuću u Ulici Seljine brigade koja je u vlasništvu 77- godišnje žene. Ispostavilo se da se nepoznati počinitelj popeo do prozora kuhinje u prizemnom dijelu kuće pa otvorio krilo prozora u kuhinji te iz unutrašnjosti ukrao 150 kuna koje je našao na stolu.

Također, evidentirana je i provala u kuću u Ulici Andrije Mohorovičića koja se dogodila s 22. na 23. kolovoza. Tamo je provaljeno u kuću 37-godišnjakinje i to tako da je nepoznati lopov obio vrata te ušao u unutrašnjost i izvršio krađu 400 kuna u raznim apoenima.

Među ostale događaje koji su zadali glavobolju policiji nalaze se i napad u Vukovini na Veliku Gospu što je događaj koji obuhvaća tri kaznena djela u jednom, kao i provala u poduzeće u Vukomeričkoj, nasilja u obitelji te ostalo.

-Može se reći da je u ovom razdoblju doista bio povećan broj, kako događaja općenito, tako i kaznenih djela. Znam da se radi o godišnjim odmorima, ali dio kaznenih djela mogao se spriječiti samozaštitnim ponašanjem pa stoga apeliramo na građane da više paze kako na svoju tako i na tuđu imovinu te budu dobri susjedi- kazao je inspektor Ljubanović.Porastao 

Podijeli