Novosti Sport Događanja

Doznajemo: Ponovno se uspostavlja rad COVID-19 ambulante u Velikoj Gorici

31.08.2020. / Petar Brnada

S obzirom na sve veći broj zaraženih na području ispostave Doma zdravlja Velika Gorica i sve intenzivniji interes građana za testiranjem, Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije uputili smo upit planiraju li ponovno uspostavljanje COVID-19 ambulante u našem Domu zdravlja.

U vrlo kratkom roku stigao je potvrdan odgovor, pa će tako što se tiče područja Zagrebačke županije uz postojeće dvije lokacije, uzimanje briseva od sutra, 1. rujna, biti moguće i u našoj Ispostavi. Dogodit će se to tako gotovo tri mjeseca nakon što je zbog tada povoljne epidemiološke situacije, a sukladno uputi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Dom zdravlja Zagrebačke županije obustavio rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženosti koronavirusom, a među kojima je bila i gorička ambulanta.

Podsjetimo, trenutno testiranje na COVID-19 do sada je bilo moguće u ispostavi Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu, što obuhvaća istočni dio županije te u ispostavi Zavoda u Rakitju koja pokriva zapadni dio županije.

Kako su nam rekli iz županijskog Zavoda, radno vrijeme velikogoričke COVID-19 ambulante bit će od ponedjeljka do petka od 8 do 12 sati. Prije dolaska potrebno je prethodno dogovoriti termin na 01/ 6379-717.

Testiranja se na sve tri lokacije obavljaju isključivo uz liječničku uputnicu i uz prethodno dogovoren termin, a uzorci se uzimaju iz auta te se obrađuju u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Foto: Ilustracija

 

Podijeli