Novosti Sport Događanja

Gradići u nastavku slomili otpor Save i zasjeli na vrh, Brdek dvostruki strijelac

31.08.2020. / Damir Žbulj

Sjajan posao odradili su nogometaši Gradića, koji su na domaćem travnjaku s 4:2 dobili Savu Strmec i tako zasjeli na vrh ljestvice 4. NL Središte Zagreb.

Gosti su bolje otvorili dvoboj, pogodili su okvir gola, natjerali Zagorca na dobru intervenciju, a Gradići su praktički iz prve prigode stigli do prednosti. Pogodio je Filip Župetić u 21. minuti!

Nije nogometašima Save dugo trebalo do dođu do izjednačenja. Ponovno je Zagorac bio na mukama, a poslije odbijene lopte i gužve u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Cvetković...

S neodlučenim ishodom odlazi se na predah, ali odmah početkom nastavka Gradići su ponovno u prednosti, Jurica Brdek je strijelac. Veselje je trajalo dvije minute, jer Cvetković novim zgoditkom opet stvari vraća na početak.

Odluka je pala pola sat prije kraja, kad s dva brzinska pogotka Gradići prelamaju ovu utakmicu. Brdek je ponovno realizator, a na konačnih 4:2 postavlja Josip Hrženjak.

Nakon dva kola tek Gradići i Rugvica Sava 1976 imaju maksimalan učinak.

Lukavec je nakon iznenađujućeg poraza baš od Rugvičana u prvom kolu, na gostovanju kod Odre u drugom nastupu demonstrirao svoju snagu. Domaći su pet puta morali vaditi loptu iz mreže, Josip Grdenić bio je dvostruki strijelac, dok su Ezgeta, Humeljak i Puntarić po jednom bili precizni (1:5).

NK GRADIĆI: Ivan Zagorac, Filip Turkalj (Junior Yame 73'), Hrvoje Krstanović, Toni Borovac (Marko Sukser 87'), Jurica Brdek, Filip Župetić (Armin Abazi 55'), Josip Hrženjak (Stjepan Pralas 55'), Krešimir Budimir, Igor Hajduk, Ante Radoš, Patrik Vojnić (Filip Božić 78'). Klupa: Igor Cindrić, Luka Krstanović. Trener: Goran Jelavić.

4. NL Središte Zagreb, 2. kolo:
Gradići - Sava Strmec 4:2
Odra - Lukavec 1:5
Stubica - Banovac 0:1
Zelina - Mladost Z 2:5
Zagreb - HNŠK Moslavina 2:0
Rugvica Sava 1971 - Dinamo OO 2:1
Ravnice - Croatia 2:0
Straža - Tondach 1:1
Slunj - Sutla Laduč 1:1

Podijeli