Povežite se s nama

Vijesti

Srednjoškolci od danas mogu podnijeti zahtjev za naknadu od tisuću kuna za udžbenike

Objavljeno

na

Od 1. rujna moguće je podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade redovnim učenicima srednjih škola za nabavu udžbenika i ostalih obrazovnih materijala potrebnih za pohađanje srednje škole.

Učenici srednjih škola mogu dobiti novčanu naknadu od tisuću kuna pod uvjetom da su redovni učenici srednje škole i da imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice te da u trenutku predaje zahtjeva nisu primatelji stipendije ili ostalih naknada koje se financiraju iz javnih izvora (gradskih, županijskih ili državnih).

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane naknade Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport podnose učenici samostalno, a za malodobne učenike njihovi roditelji/skrbnici.

– Uz zahtjev se obvezno prilažu dokaz o prebivalištu učenika (preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu ili drugi dokaz o prebivalištu), presliku kartice tekućeg/žiro računa učenika ili roditelja/skrbnika te dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole. Napominjemo i kako učenici Gimnazije Velika Gorica, Ekonomske škole Velika Gorica, Srednje strukovne škole Velika Gorica i Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina ne trebaju dostaviti dokaz/potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole – kažu iz Grada Velike Gorice.

Zahtjevi s navedenim dokazima se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: [email protected]

Crna kronika

Policija savjetuje: Pazite gdje nosite novčanike, evo što se dogodilo 85-godišnjoj Velikogoričanki

Dobra vijest je kako su se brojke prometnih nesreća i kaznenih te ostalih djela smanjile, rečeno je, među ostalim, na redovitoj konferenciji za medije Policijske postaje Velika Gorica. Zadnjih tjedan dana događanja goričke ‘crne kronike’ donosimo u članku.

Objavljeno

na

Objavio/la

U proteklih tjedan dana, u periodu od subote, 11.svibnja do ovog petka, na području Policijske postaje Velike Gorice evidentirano je ukupno 36 događaja, od kojih šest kaznenih djela. Četiri takva slučaja se istražuju i vode po službenoj dužnosti, dok su dva predmeti za privatne tužbe. Evidentirano je i osam prometnih nesreća.

Događaj koji je potaknuo goričke ‘plavce’ da na redovitoj konferenciji za medije upute javnosti svojevrsno upozorenje, ali i edukaciju, potaknut je jedim slučajem drske krađe.

Foto: Ilustrativna/ Gorički plac u Školskoj ulici/ David Jolić/Cityportal.hr – arhiva (18.04.2020.)

Dvije, zasad nepoznate osobe, ukrale su nešto puno vrijednije od novca našoj starijoj sugrađanki u utorak, 14. svibnja u blizini tržnice u Školskoj ulici.

Oko 12:30 sati dogodila se drska krađa novčanika koji je otuđen 85-godišnjakinji. Naime, gospođa je iza sebe vukla kolica za šoping, kao što to čine brojni naši sugrađani, te je na gornjem dijelu tih kolica imala manju platnenu torbu u kojoj je držala novčanik. To su uočile dvije osobe, koje su joj prišle i ukrale tu torbicu s novčanikom – izvijestio je inspektor Nikica Ljubanović.

No, ističe, obzirom kako je riječ o ženi starije životne dobi, šteta zbog ukradenog novca je puno manja u odnosu na ono što nju sad čeka zbog gubitka svih dokumenata.

– U tom su joj novčaniku bili svi osobni dokumenti, osobna, zdravstvena iskaznica, iskaznica mirovinskog, tekućeg računa, i svi drugi. Tako da sama činjenica da gospođa u toj dobi mora sve te dokumente ponovo vaditi, stajati po šalterima predstavlja joj sigurno puno veći problem od ukradenog novca – ističe insp. Ljubanović.

Stoga policija savjetuje da svakako stavite i novčanik i dokumente u takva kolica za špeceraj i držite ih zatvorenima.

Foto: Ilustrativna/Grad Velika Gorica

Na presici je izdvojen još jedan događaj, koji također može poslužiti i kao upozorenje svima koji imaju bicikle. Naime, proteklog vikenda, u subotu 11. svibnja, između 22 sata i ponoći, iz dvorišta obiteljske kuće u Kolodvorskoj ulici nepoznati lopov ukrao je bicikl sive boje, marke Nakamura, u vlasništvu 18-godišnjaka. Šteta se procjenjuje na 400 eura, no tuga mladig vlasnika je sigurno još i veća, jer imao ga je tek nekoliko dana.

 

Naslovna fotografija: Policijska postaja Velika Gorica/G.Kiš, Cityportal.hr

 

 

Nastavite čitati

Vijesti

Fešta u Lukavcu: Tradicijske dječje igre i cjelovečernji koncert svih sekcija KUD-a Stari grad

Bit će to folklorni vikend.

Objavljeno

na

Lukavec cijeli tjedan slavi svoj dan, a velika završnica proslave bit će ovog vikenda. Kulturno umjetničko društvo Stari grad pripremio je folklorni vikend.

Tako će sutra na prostoru NK Lukavec bit održana dječje seoske igre – Folklorijada. Igre počinju u 13 sati, a djeca će se natjecati u nošenju jajeta u žlici, skakanju u vreći, hodanje u paru sa zavezanim nogama, tačke, potezanju konopa i graničaru.

– Proglašenje pobjednika i podjela pehara predviđena je u 17 sati, nakon čega slijedi nogometna utakmica, besplatan gulaš u organizaciji mjesnog odbora i druženje uz glazbu – ističu iz KUD-a Stari grad.

Također imat ćete priliku razgledati male životinje na izložbi koju priprema Udruga uzgajatelja malih životinja Lukavec.

Nedjelja je rezervirana za godišnji koncert ovog turopoljskog folklornog društva u kojem će svoj rad prikazati sve sekcije, od najmanjih do najvećih. Također bit će predstavljeni i radovi etno radionice.

Koncert u Društvenom domu Lukavec počinje u 18 sati.

Nastavite čitati

CityLIGHTS

‘Buševec 2024.’: Združena vatrogasna vježba DVD-ova Donjeg Turopolja

Vježba je dio programa ‘Svibanj – Mjesec zaštite od požara’, a cilj je provjeriti koordiniranost rada i testirati učinkovitost dobrovoljaca u slučaju velikih vatrogasnih intervencija.

Objavljeno

na

Združena vatrogasna vježba dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja, pod nazivom ‘Buševec 2024.’ održat će se večeras u tamošnjem Etno selu s početkom u 19:30 sati.

Vježba je dio programa ‘Svibanj – Mjesec zaštite od požara’, a za cilj ima provjeriti koordinirani rad DVD-ova s područja Donjeg Turopolja u slučaju velikih vatrogasnih intervencija i ujedno testirati učinkovitost standardnih operativnih postupaka. Ovogodišnja tema vježbe je požar na drvenoj kući, koji prijeti proširenjem na susjedne objekte.

 

 

 

Naslovna fotografija: Združena vatrogasna vježba 2022/G.Kiš, Cityportal.hr/arhiva

Nastavite čitati

Vijesti

Dva srebra za goričke učenice s najvećeg strukovnog natjecanja WorldSkills

Srebro su osvojile Tihana Pamić iz Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina te Barbara Lučan iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Objavljeno

na

Dvije goričke učenice osvojile su srebro na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia održavanom na Zagrebačkom velesajmu od 13. do 15. svibnja.

Drugo mjesto s jednim bodom manje od pobjednika osvojila je maturantica Tihana Pamić iz Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina. Za natjecanje ju je pripremala mentorica, nastavnica grupe strukovnih predmeta Karmela Boc.

Odlično drugo mjesto na ovom najvećem događanju u obrazovanju u Hrvatskoj, osvojila je i frizerka Barbara Lučan, inače učenica trećeg razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica. Mentorica joj je bila Ivana Jandras.

Najveće natjecanje u ovom dijelu Europe organizirala je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a sudjelovalo je više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola koji su se natjecali u 42 strukovne discipline.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vikend prognoza: Južina donosi temperature zraka i do 27 Celzijusa

Ako birate najidealniji dan za izlet, roštiljanje i slične proljetne radosti, prema najavama prognostičara – subota je taj dan!

Objavljeno

na

Umjereni vjetrovi južnih smjerova ‘zapuhivati’ će nas tijekom nadolazećeg vikenda, a ponovo nam stižu i više ljetne, no proljetne vrijednosti temperature zraka.

Danas će ujutro biti oblačnije, a danju djelomično ili pretežno sunčano. Vjetar slab i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25°C.

U subotu će biti pretežno sunčano. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12°C, a najviša dnevna između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju će biti djelomično sunčanih i oblačnijih razdoblja. Ponegdje može pasti malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura od 9 do 14°C, a najviša dnevna između 23 i 26 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov.

 

Naslovna fotografija: pexels/pixabay.com

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno