Novosti Sport Događanja

Sedam novih slučajeva u gradu, u Kravarskom četiri, županija upisala ukupno 19 pozitivnih

01.09.2020. / Petar Brnada

Ponovno raste broj zaraženih na velikogoričkom području. Nakon jučerašnja dva slučaja, Županijski Zavod za javno zdravstvo jutros je izvijestio da je na području Grada Velike Gorice zaraženo još sedmero ljudi dok se ukupan broj pozitivnih na COVID-19 na području županije u protekla 24 sata povećao za 19.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije od početka pandemije do utorka, 1.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 474 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 309 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 154 slučaja- stoji u današnjem izvješću Zavoda.

U odnosu na podatke od jučer, kao što smo i spomenuli, oboljelo je 19 osoba; tri u Svetoj Nedelji, jedan u Zaprešiću, sedam u Velikoj Gorici, dva u Dugom Selu, jedan u Svetom Ivanu Zelini, četiri u Kravarskom te jedan u Kloštar Ivaniću.

U protekla 24 sata izliječeno je 20 osoba.

Od 19 novooboljelih osoba sedam slučajeva povezano je s boravkom u Bosni i Hercegovini, 11 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je iz Klinike za psihijatriju Vrapče, dok je za jedan slučaj nejasna epidemiološka anamneza.

Također su izvijestili da je samoizolacija propisana za još 32 osobe.

Podijeli