Novosti Sport Događanja

Zapušteno gradilište u centru i dalje je leglo komaraca i rasadnik ambrozije, susjedi na rubu živaca

02.09.2020. / Petar Brnada

Niti nakon dvije godine od naše posljednje objave vezane uz napušteno gradilište u Kurilovečkoj ulici na kućnom broju 76 koje uz sebe veže hrpu problema, ništa se nije pomaknulo s mrtve točke, a prvi susjedi koji već godinama trpe neodgovornost, na rubu su živaca.

Podsjetimo, otkako su prije nekoliko godina stali radovi na spomenutom gradilištu, ono je postajalo sve opasnije mjesto u gradu. Žalili su se još tada građani prije svega na poplavljeni podrum koji je bio idealna oaza za komarce, a velike probleme stvarala je i velika željezna ograda koja je u nekoliko navrata padala na nogostup te su je micali sami prolaznici. 

U međuvremenu je zemljište zaraslo i u korov te ambroziju koja predstavlja problem sama za sebe, a s obzirom da se priča ponavlja iz godine u godinu, zabrinuti susjedi uz prijave brojnim inspektoratima, zadnju prijavu su podnijeli Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

-Prijavljujem ogromno leglo komaraca u samom središtu Vellike Gorice, Kurilovečka 76 gdje se nalazi napušteno gradilište, zgrade sa podrumom buduće podzemne garaže u koju se tijekom godine nakupljaju sve oborinske vode- navedeno je u prijavi susjeda čiji su podaci poznati redakciji.

Kako između ostalog navode susjedi, to je sada veliki bazen ustajale vode na površini 700 kvadratnih metara i visine vode oko 1/2 m odnosno oko 300 000 litara vode, a uz sve to okoliš objekta zarastao je u grmlje, korov i ambroziju.

O tom problemu, tvrde nam susjedi, još odavno je obaviješten i komunalni redar i sanitarni inspektor u Velikoj Gorici no ništa do sada nije poduzeto. U prijavi Zavodu, susjedi mole za poduzimanje određenih mjera kako bi građane Velike Gorice oslobodili napasti najezde komaraca i opasnosti od mogućih zaraznih bolesti koje prenose komarci.

Kao što smo i pisali u kolovozu 2018. godine, zemljište na kojemu se nalazi nedovršena zgrada (bila je) u vlasništvu poduzetnika Željka Žužića te je zgradu gradila njegova tvrtka, no završilo je pod ovrhom od strane Ministarstva financija kada je 2016. pokrenuta ovrha. Sve zajedno komplicira imovinsko-pravne odnose u kojima niti jedna strana ne pita oko sigurnosti građana uz napušteno gradilište.

Galerija slika

Zapušteno gradilište u centru i dalje je leglo komaraca i rasadnik ambrozije, susjedi na rubu živaca Zapušteno gradilište u centru i dalje je leglo komaraca i rasadnik ambrozije, susjedi na rubu živaca Zapušteno gradilište u centru i dalje je leglo komaraca i rasadnik ambrozije, susjedi na rubu živaca

Podijeli