Novosti Sport Događanja

Na Radićevom trgu osvanuo digitalni totem POU-a: 'Idemo ukorak s digitalizacijom'

04.09.2020. / Petar Brnada

Iz Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica pohvalili su se da idu ukorak s digitalizacijom.

Naime, na jednoj od najfrekventnijih lokacija u gradu, kod autobusne stanice na Trgu Stjepana Radića, postavljen je vertikalni digitalni totem na kojem će POUVG oglašavati svoje programe kroz različite audio i video sadržaje.

-Samostojeći jednostrani totem sa zvukom ima LCD ekran veličine 50'', vodonepropustan je i otporan na prašinu, s uključenom svom potrebnom senzorikom na temperaturu i svjetlost. Upravljanje i promjena sadržaja moguće je bežično putem servera ili clouda, ili na samom uređaju. Digitalna reklama višestruko je efikasnija od statične te pruža neograničene kreativne mogućnosti. Stoga će postavljanje digitalnog totema značajno pridonijeti informiranju građana o svim aktualnostima i djelatnostima Pučkog otvorenog učilišta- rekli su iz POUVG-a.

Dodaju pritom da oni kao kulturno-obrazovna institucija kontinuirano moderniziraju svoje poslovanje. U predvorju, na centralnom dijelu iznad blagajne, već je ranije postavljen LCD ekran koji svakodnevno emitira reklamne spotove programa POUVG-a, a na info pultu je monitor na kojem posjetitelji mogu vidjeti raspored mjesta u dvorani te se informirati o cijeni ulaznica.

Svoje mjesto na svakom tiskanom plakatu i letku dobio je dvodimenzionalni QR kod koji je zbog brze čitljivosti postao popularan ponajprije kod mlađe generacije korisnika. Ima mogućnost velike pohrane podataka, a očitati ga može svaki mobilni uređaj.

Učilište je digitaliziralo i određene financijske procese uključujući urudžbiranje, zaprimanje i slanje e-računa te procese dostave interne dokumentacije. Godine 2019. uvedeno je kartično poslovanje te se gotovo sve naše usluge mogu jednokratno plaćati putem debitnih i kreditnih kartica.

Najnoviji digitalni projekt POUVG-a je zvučna knjiga, a radi se o romanu „Slava“ velikogoričkog autora Stipe Bilića, dobitnika Književne nagrade Albatros za 2019. godinu. Uz ovu knjigu koja je u pripremi, u planu je i druga izdanja Biblioteke Albatros izdati u digitalnom obliku te ih na taj način približiti čitateljima.

Podijeli