preskoči na sadržaj

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina Velika Gorica

Login

 


 

             EU PROJEKTI

 



 



TERENSKA NASTAVA



ZRAKOPLOVNA TEHNIČKA ŠKOLA

           RUDOLFA PEREŠINA

     Rudolfa Fizira 6, 10410 VELIKA GORICA

ured@ss-zrakoplovna-rperesina-vg.skole.hr

Telefon: 01/6260-523

CloudFax: 38575805650

OIB: 58744487630

MB: 03230813

Žiro-račun:

HR95 2360000-1101260515





         





PRAKTIČNA NASTAVA:

 

PRAVILA PONAŠANJA UČENIKA

NA PRAKSI IZVAN ŠKOLE


 



 



Log book Part 66/147


 

       

        


 

Obavijesti

 


HRVATSKA AGENCIJA ZA

CIVILNO ZRAKOPLOVSTVO


 

 

Raspored zvona



 

RASPORED ZVONA


 



Besplatne instrukcije iz

matematike dostupne svima!





 

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

   

  

   

   

    

    

 

Online METEO škola

 





Razmjena školskih knjiga 


BURZA UDŽBENIKA





 

Zračni promet-live


 


 

Vremenska prognoza

Free Weather Widget

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 6. 2010.

Ukupno: 723643
Danas: 205
Poveznica za nastavnike

 


 

Državna matura

Zrakoplovstvo


 

 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upute za računalne alate i nastavu na daljinu
Autor: Eugen Rožić, 7. 9. 2020.

Dragi učenici (i roditelji),

S obzirom na okolnosti pandemije zbog koje se svakog časa može sve promijeniti nužno je da se, unatoč činjenici da škola počinje u potpunosti uživo, svi što prije i što bolje pripremimo za mogućnost on-line nastave na daljinu, bilo djelomične bilo potpune.

Nužno je, dakle, da svi vrlo pozorno i čim prije pročitate ove upute, osposobite sve navedene računalne usluge i alate te ih naučite koristiti, budući da će se oni koristiti kao pomagala i tijekom regularne nastave uživo.

Za opis i objašnjenje svih potrebnih usluga i alata te upute kako ih postaviti i koristiti kliknite na [OPŠIRNIJE] na kraju ove obavijesti.

Sva pitanja u vezi ovih alata i eventualnih tehničkih poteškoća slobodno pošaljite na eugen.rozic1@skole.hr, a ako imate poteškoća s prijavom odnosno s AAI@Edu.hr identitetom obratite se profesorici Ivani Paulin na ivana.paulin@skole.hr.

Srdačno,
Eugen Rožić, prof.



Aktiviranje usluge Office365 i GSuite

Prije svega ostaloga nužno je da svatko od učenika aktivira svoju besplatnu Office365 uslugu na adresi: https://office365.skole.hr/default/login te besplatnu GSuite uslugu na adresi: https://aktivacija.skole.hr/​ koristeći svoj AAI@Edu.hr identitet.

Time stječete mogućnost besplatnog korištenja i instalacije svih Microsoft Office alata (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, Teams, ...) na stranici http://www.office.com te pristup svim Google alatima prijavljivanjem na Google koristeći AAI@Edu.hr identitet.

Snažna preporuka je da skinete i instalirate cijeli Office365 paket na vlastito računalo, ako ga posjedujete, jer web i mobilne verzije aplikacija ne posjeduju punu funkcionalnost.

Detaljne upute (samo u slučaju problema i za one koji žele znati više) mogu se pronaći ovdje: https://office365.skole.hr/files/Office365_za_skole.pdf


Osposobljavanje i postavljanje e-pošte

Službena adresa e-pošte elementarna je i nulta razina komunikacije. Služi primarno za najvažnije obavijesti i informacije, a od vas će se očekivati da svaku poruku e-pošte poslanu na službenu adresu pročitate unutar 24 sata.

Službenoj @skole.hr adresi e-pošte pristupa se kroz portal webmail.carnet.hr, no ona se može preusmjeriti za jednostavnije, brže i praktičnije provjeravanje i korištenje. Ako do sada niste redovito koristili tu adresu e-pošte, moguće je da će vam ulazni pretinac (inbox) biti zatrpan prastarim porukama - NUŽNO je da to počistite, tj. obrišete stare poruke (mailove) jer je moguće da nećete moći primati nove. Upute i savjeti u vezi s tim i još nekim elementarnim stvarima nalaze se u dokumentu u prilogu, odnosno ako kliknete ovdje: Upute i savjeti za e-poštu (preletite kroz dokument čak i ako mislite da to sve znate i da vam ne treba, smatrat će se da znate sve što u njemu piše)


MS Teams i virtualna učionica

Microsoft Teams (dio Office365 paketa) glavni je alat za neposrednu komunikaciju između nastavnika i učenika, odnosno za izvođenje on-line nastave. U njemu će nastavnici davati sve obavijesti, zadavati zadaće, stavljati dokumente i komunicirati s vama, bilo tekstualno bilo audio ili videoputem.

MS Teams može se koristiti kroz preglednik (browser) na portalu www.office.com ili kao aplikacija na računalu (ako ste instalirali Office365) ili kao aplikacija na mobitelu. Jednom kada ste ju pokrenuli, nužno je da se učlanite u tim koji predstavlja vaš razred. To ćete učiniti koristeći kôd koji piše na papiru koji vam je dan na prvom danu škole. Taj kôd je isti za cijeli vaš razred.

Ako su potrebne, slikovno-tekstualne upute kako koristiti MS Teams možete pronaći ako kliknete ovdje: Microsoft-Teams-Učenici.pdf, a detaljne videoinstrukcije nalaze se na sljedećoj poveznici: https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/mstsimulacija/story.html

Mobilnu aplikaciju MS Teams svakako skinite ako imate pametni telefon, a možete ju zamisliti i koristiti kao "službeni" Whatsapp za školu.

Način korištenja i pravila ponašanja na MS Teamsu nalaze se u prilogu, odnosno ako kliknete ovdje: Pravila ponasanja u Teamsu i dužni ste pročitati ih i držati ih se!


Loomen (Moodle)

Moodle je platforma za učenje na daljinu, a Loomen je CARNetova izvedba Moodlea za hrvatski školski sustav. Rečeno jednostavnije, Loomen je Moodle za hrvatske škole i nalazi se na web-adresi http://loomen.carnet.hr.

Neki od nastavnika možda će ju koristiti, ali onda će vas o tome posebno obavijestiti, objasniti vam to i dati vam link i upute preko e-pošte ili MS Teamsa.

Korištenje Moodle-a od strane učenika jednostavno je za većinu potreba, a detaljne upute (u slučaju potrebe) nalaze se ovdje: https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/Moodle-upute-za-u%C4%8Denike-1.pdf


Ostalo...

Mnogi dokumenti i upute, detaljne i lijepo razrađene, za sve alate koje CARNet nudi za skole mogu se pronaći na stranici: https://www.carnet.hr/usluga/udaljenoucenje/



Priloženi dokumenti:
Upute_za_AAI_i_e-postu.pdf (632.90 KB)
Pravila_ponasanja_u_Teamsu.pdf (176.59 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju