Novosti Sport Događanja

Prvi dan škole: Danas starta i šestotinjak goričkih prvašića

07.09.2020. / Ivana Ćurić

S današnjim danom započinje nova školska godina, dok se neki vraćaju među već dobro znane prijatelje i učitelje, šestotinjak goričkih prvašića prvi puta će sjesti u učionice i započeti životnu avanturu zvanu škola.

Nažalost, epidemiološke mjere umiješale su se ove godine u završetak prošle i početak nove školske godine, pa će prvi dan škole prvašićima proći bez tradicionalnih priredbi dobrodošlice.

Svaka škola organizirala je svoj način rada što više prilagođen izdanim mjerama, pa će većinom učiteljice i učitelji djecu svog razreda, i roditelja koji prati dijete, dočekati ispred ulaza u školu u prijepodnevnim satima. Roditelji će naravno morati nositi maske, a djeca torbe, jer besplatni udžbenici koje osigurava Grad čekat će ih na školskim klupama.

Roditelji koji prate prvašiće moraju nositi maske, i zadržavaju se u školi najviše 15 minuta.

Viši razredi, kao što smo veći pisali, predmetnu nastavu imat će u jednoj učionici, moraju nositi maske, školski sat trajat će 40 minuta, a tijekom odmora boravit će u svojim učionicama. Preporuča se u školu donijeti papuče i jednu plastičnu vrećicu u koju će staviti svoju obuću u kojoj su došli u školu. Oni koji putuju s autobusom također moraju nositi maske, a škole u koje učenici dolaze s autobusom organizirale su i raspored na stajalištu za autobuse kako bi među grupama učenika bio razmak.

Posebna reorganizacija uslijedila je u OŠ Velika Mlaka gdje je potvrđeno da je jedna djelatnica pozitivna na COVID-19 o čemu je škola obavjestila na svojim stranicama.

-Od sutra, 8. rujna 2020. svim učenicima razredne nastave (osim produženoga boravka) nastava počinje u 7.45 u jutarnjoj, odnosno u 13.45 u popodnevnoj smjeni. Nastavni sat trajat će 40 minuta. Budući da svi učenici razredne nastave od sutra ulaze prije učenika predmetne nastave, više ne trebaju nositi maske. Nastava za učenike predmetne nastave u jutarnjoj smjeni počinje u 8.00, a u popodnevnoj u 14.00. Nastavni sat trajat će 40 minuta. Neki razredi imat će hibridan model nastave: dio predmeta imat će u školi, a dio online. O svemu će ih danas obavijestiti njihovi razrednici. Budući da se okolnosti neprestano mijenjaju, učenici predmetne nastave će svaki dan dobivati raspored sati za sljedeći dan. Učenicima putnicima svaki će dan biti osiguran prijevoz školskim autobusom prema novome rasporedu-poručili su iz OŠ Velika Mlaka.

Svim učenicima i učiteljima želimo sreću i da im školska godina bude što "normalnija".

Dezinfikacijska stanica u OŠ Eugena Kumičića

 

Podijeli