Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernji tv

Miljević: Ne vjerujem da bi se išlo u ovakvu masovnu akciju preko noći. Vjerojatno su prije bili izvidi

17.09.2020.
u 12:57

Na meti istražitelja našla su se i dvojica gradonačelnika i saborskih zastupnika HDZ-a, odnosno SDP-a. Riječ je o HDZ-ovu gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću i SDP-ovu gradonačelniku Nove Gradiške Vinku Grgiću.

Odvjetnik Veljko Miljević gostovao je u studiju Večernjeg lista gdje je komentirao akciju policije i USKOK-a koji su jutros na području Zagreba, Velike Gorice i Nove Gradiške zbog sumnji u gospodarski kriminal počeli s uhićenjem osumnjičenika i pretragama njihovih kuća, stanova, vozila i poslovnih prostora. 

Emisiju je vodila novinarka Iva Boban Valečić.

Uhićenja i afere

"S obzirom na ovo što je izašlo u ovim najavama da je riječ o Draganu Kovačeviću koji je prilično poznat i da se radi o dva gradonačelnika koji su ujedno i zastupnici u Saboru, a i s obzirom na to da se govori da je USKOK tu u pitanju, znači da se radi o ozbiljnim djelima iz sfere koruptivnih kaznenih djela. Očito je da tamo netko nešto radi. Te se stvari ne rade ofrlje, one se rade ozbiljno. Gospodarski kriminal je najteže raditi, u smislu da ga je teško goniti i braniti. Tu moraju biti stručne osobe", kazao je Miljević.  "Ovakvi postupci mogu vratiti povjerenje", dodao je. 

"Ako u kratkom vremenu dolazi do ovakvih uhićenja, to može učvrstiti vjeru građana u državu", kazao je. "Izuzev procesa Todorić, gdje je proteklo tri godine, u pravilu mi nemamo probijanja zakonskih okvira. DORH ima mogućnost i produženja istrage i to se u pravilu poštuje. Odugovlačenje postupka kreće od podizanja optužnice", dodao je.

Odluka MIP-a

"Ništa Sabor ne može bez inicijative. Ovlaštena osoba iz Državnog odvjetništva upućuje na Sabor i onda predsjednik Sabora to odmah šalje na sjednicu, ali ako bi se to moglo realizirati, ide prvo MIP-u koji ima rok od tri dana za odluku", kazao je. MIP odlučuje i daje prijedlog Saboru ako je Sabor u zasjedanju, a ako nije, onda oni donose odluke, dodao je.

"Vjerojatno je proveden cijeli niz izvida prije ovoga. Nikada se nitko nije hapsio bez veze. USKOK, koji vodi ovaj predmet, kontaktirao je MUP, i onda je netko odlučio da se krene u formalnu istragu, da se krene u pretragu stanova i da se određene osobe stave u pritvor zbog klasičnih razloga", kazao je Miljević.

Radnje od godine dana

"Ja ne vjerujem da bi se išlo u ovakvu masovnu akciju preko noći. Vjerojatno su bili prije izvidi. I kada ti rezultati dolaze do određenih dokaza, onda se ide u akciju", kazao je. 

Bijeg u BiH

"Ne možemo biti sigurni da netko neće otići u drugu državu. Nije samo Glavaš otišao", kazao je.

Podsjetimo, na meti  istražitelja našla su se i dvojica gradonačelnika i saborskih zastupnika HDZ-a, odnosno SDP-a. Riječ je o HDZ-ovu gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću i SDP-ovu gradonačelniku Nove Gradiške Vinku Grgiću. Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) poslijepodne će raspravljati o zahtjevima da se dvojici saborskih zastupnika skine imunitet, jednom HDZ-ovu i jednom SDP-ovu. Osim Grgića i Barišića, osumnjičen je i Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Janafa.

 

Komentara 9

Avatar Aristarh
Aristarh
16:05 17.09.2020.

Pitanje je. Da li naši poduzetnici znaju poslovati samo uz mito. (što je jadno) Ili su prisiljeni davati mito jer bez toga nebi mogli poslovati. (što je još jadnije). Otvarati zatvore je izgleda prioritet ove države.

MA
maximinimax
06:10 18.09.2020.

Opljačkano ionako neće biti vraćeno a i sumnjam da će netko završiti u zatvoru. Viđeno već bezbroj puta.

DU
Deleted user
18:57 17.09.2020.

Opet posvuduša iskače iz paštete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije