Obavijesti

News

Komentari 57

Nakon ukidanja imuniteta uhićen je Dražen Barišić

Nakon ukidanja imuniteta uhićen  je Dražen Barišić

U sklopu velike akcije uhićenja i pretraga u Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu i Novoj Gradiški, osumnjičeno je 13 osoba, među njima i dva saborska zastupnika...

VIDEO

 Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, osumnjičen u aferi Janaf, u petak je uhićen nakon što je sam došao u sjedište policijskog ureda za subijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta (PNUSKOK).

"Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a", priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.

Milijuni za mito: Namještali su natječaje za pročistače, javnu rasvjetu, solarne elektrane...
Milijuni za mito: Namještali su natječaje za pročistače, javnu rasvjetu, solarne elektrane...

To je u izjavi Hini potvrdio i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji u ovom trenutku nije želio govoriti o detaljima slučaja.

Neslužbeno se doznaje da se očekuje i uhićenje gradonačelnika Nove Gradiške Vinko Grgićkojega će policija dovesti u sjedište PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama.

Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Uskok je u četvrtak navečer izvijestio da je istragu pokrenuo protiv 11 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je deset osumnjičenih predano ili će biti predano pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv 13 osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.