Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Dečke smo za osvajanje Kupa protiv Gorice počastili roštiljem, pjevao se veliki Grdovićev hit'

'Dečke smo za osvajanje Kupa protiv Gorice počastili roštiljem, pjevao se veliki Grdovićev hit'
1

Ma ne, nema tu posebnog rivaliteta, Gorica je naš prijateljski klub, mi smo tu svoji, kako se kaže... Pa oni su nam čak ustupili ovaj stručni stožer, priča nam predsjednik Kurilovca Dražen Vujnović

VIDEO

Nije u šoldima sve, neka te tu kraj mene, sva u zlatu nek' sja mati Dalmacija!

Orila se uspješnica Mladena Grdovića, ali ne Dalmacijom, već Kurilovcem, malim turopoljskim naseljem, koje je 1971. pripojeno Velikoj Gorici. Razlog? Domaći NK Kurilovec 'maznuo' je prvoligaša Goricu u finalu Županijskog kupa (2-2, 7-5 nakon jedanaesteraca)

Pa jeste li već Gorici nabili komplekse? Treći put u nizu uzeli ste Županijski kup, drugi put preko Gorice. Prvi ste u selu, ali i najbolji u gradu, barem ako se vodimo rezultatima u finalima Županijskog kupa...

'Gorica je naš prijateljski klub'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma ne, nema tu posebnog rivaliteta, Gorica je naš prijateljski klub, mi smo tu svoji, kako se kaže... Pa oni su nam čak ustupili ovaj stručni stožer na čelu s mladim stručnjakom Pericom Vidakom (30), ali i nekoliko mladih igrača, kojima je 3. HNL, u kojoj se natječemo, sjajna podloga za razvoj - priča nam predsjednik Kurilovca Dražen Vujnović.

Gospodin Vujnović bio je sjajno raspoložen, pao je veliki protivnik.

- Prekrasan je osjećaj pobijediti klub poput Gorice. Zbog njih se turopoljski nogomet podigao na puno višu razinu, a ne zaboravljaju ni manje klubove poput nas, puno nam pomažu. Feštali smo nakon utakmice, naravno, pjevalo se 'Nije u šoldima sve'. Zašto baš ta pjesma? Nema to veze s vrijednošću Gorice u odnosu na nas, tu pjesmu već nekoliko godina pjevamo nakon svake pobjede. Ta tradicija počela je nakon što smo jednom zgodom pobijedili Vinogradar, koji je u to vrijeme bio puno moćniji od nas - objašnjava Vujnović.

'Možda su mislili da će s nama lako'

Je li vas Gorica podcijenila?

- Trener Dambrauskas poslao je na teren kombiniranu momčad, ali bilo je tu ozbiljnih imena poput Hamada, Dvornekovića... Ne bih rekao da su nas podcijenili, ali sigurno je igračima Gorice u podsvijesti bilo da igraju protiv trećeligaške momčadi. 

Utakmica je bila dramatična. Vodio je Kurilovec 2-0 golovima Luke Sedlačeka (22) i Ladislava Roginića (22), pogađate, bivših nogometaša Gorice.

- Bio sam jako motiviran, htio sam pokazati Gorici da su možda i pogriješili u procjeni, kad su me se riješili. Naravno da sam slavio gol. Fešta nije predugo trajala, čekaju nas trećeligaški izazovi, a i morate znate da neki naši igrači rade - kazao nam je Sedlaček, student ekonomije i genijalac i izvan travnjaka.

- Da, da, igram pub kvizove, u prvom mjesecu osvojio sam s još dvoje natjecatelja 77 tisuća kuna u Potjeri - smije se.

Da se vratimo na utakmicu... Razgoropadio se trećeligaš, Goricu je spašavao golman Ivan Banić (26), ali onda se potvrdila ona stara nogometna. Kad ne zabiješ - primiš.

Dario Špikić (21) i Iranac Younes Delfi (19) izjednačili su na 2-2, a nakon jedanaesteraca ipak je uspješniji bio Kurilovec. Goricu je opet 'pokopao' njihov nekadašnji nogometaš, golman Jan Paolo Debijađi (20), koji je skinuo jedanaesterac Špikiću. Fešta je mogla početi.

- Nismo baš toliko moćni da se možemo razbacivati premijama, ali mogu vam otkriti da smo dečke počastili roštiljem - smije se Vujnović pa dodaje:

- Stvarno je klub posložen na svim razinama. Stručni stožer na čelu s Vidakom u klubu je već tri godine, dobili su kontinuitet, a momčad nam je prepuna mladih i potentnih igrača, koji stasaju uz par iskusnijih. Sad smo i mi i Gorica kao finalisti Županijskog kupa ostvarili plasman u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa. Imamo veliku priliku plasirati se u osminu finala preko Vinogradara, koji ipak više nije moćan kao prije.

O utakmici

NK Kurilovec - HNK Gorica 2-2 (7-5-11m)

Strijelci: 1-0 Sedlaček (45'), 2-0 Roginić (74'), 2-1 Špikić (84'), 2-2 Delfi (85')

  • Sastav Kurilovca: Debijađi, Šarić, Marinić, Tominac (od 56. Roginić), Sedlaček, Hodak (od 56. Martinović), Matoš, Čurek, Čunčić, Muhar, Rajić. Trener: Perica Vidak
  • Sastav Gorice: Banić, Musa, Jovičić, Moro, Hamad (od 69. Špikić), Dvorneković, Doka (od 46. Delfi), Golubickas (od 69. Mitrović), Kalik (od 87. Steenvoorden), Čanađija (od 46. Babec), Dieye. Trener: Valdas Dambrauskas
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića