Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija nakon Osijeka

Nenad Črnko: Ne vjerujem u urotu, no stvara se dojam kako neke stvari nisu slučajne

Nenad Črnko
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/7
28.09.2020.
u 13:54

- Upotreba video tehnologije u nogometu, odnosno VAR-a, ima moju punu potporu i vjerujem da doprinosi boljem suđenju u HNL-a, no isto tako moram naglasiti da se u slučajevima u koje je uključena HNK Gorica koristi vrlo selektivno - poručio je predsjendik HNK Gorice

Nakon utakmice NK Osijek - HNK Gorica, odigrane u subotu u Gradskom vrtu, predsjednik Gorice kluba Nenad Črnko odlučio je reagirati sljedećim priopćenjem:

- Čestitam NK Osijeku na prikazanoj igri i zasluženoj pobjedi, kao i navijačima domaće momčadi na stvorenoj atmosferi, međutim nisam zadovoljan nekim detaljima u samoj utakmici, a Gorici se takve stvari prečesto ponavljaju. Naime, razočaran sam kriterijem suđenja u utakmici u Osijeku, odnosno procjenama prekršaja i kartona. Smatram kako su takve stvari apsolutno nedopustive, budući da su u ovom slučaju izravno utjecale na ishod utakmice. 

Primjerice, Osijeku je drugi prekršaj na utakmici dosuđen tek nakon 50. minute, dok je sa druge strane kriterij bio potpuno različit. Također, nedvojbeno je da prekršaj Albija Doke za drugi žuti karton uopće nije postojao, kao što je nedvojbeno da je postojao prekršaj na Younesu Delfiju na rubu šesnaesterca u sudačkoj nadoknadi, koji nije dosuđen. Isključenje našeg igrača se nije smjelo dogoditi, a time je Gorica drastično oštećena.

Upotreba video tehnologije u nogometu, odnosno VAR-a, ima moju punu potporu i vjerujem da doprinosi boljem suđenju u HNL-a, no isto tako moram naglasiti da se u slučajevima u koje je uključena HNK Gorica koristi vrlo selektivno. Konkretno, u utakmici protiv NK Istre 1961 sporna situacija u šesnaestercu protivnika, kod rezultata 1:1, nije se ni pregledavala?!

Usporedite samo kazneni udarac i isključenje Steenvoordena na utakmici sa Istrom, za koje smatram da je ispravno, i prekršaj nad Delfijem u posljednjim minutama kod rezultata 1:1 na rubu kaznenoga prostora, u vrlo upitnoj situaciji, koja može imati samo jednu dilemu - prekršaj na rubu kaznenog prostora ili kazneni udarac! 

I dalje vjerujem kako ne postoji nikakva urota protiv HNK Gorice, suludim mi se čini i pomisliti da nekome u hrvatskom nogometu može zasmetati uspjeh našega kluba na početku sezone, ali nakon svega više ni u što nisam siguran. Pogreške su uvijek moguće, griješe i igrači, i treneri, i svi mi koji vodimo klubove, pa tako pogreške rade i suci, no stvara se dojam kako neke stvari definitivno nisu slučajne.

I dalje sam uvjerenja da nam se kartoni dijele već u svlačionici, odnosno kako za nas i dalje ne vrijede isti kriteriji kao za naše protivnike. 

U nadi da se slične situacije više neće ponavljati, da više nećemo imati razloga za reakcije ovakvoga tipa, okrećemo se novim izazovima. HNK Gorica ima svoj put, svoj način rada i funkcioniranja, i od toga nećemo odstupati ni za milimetar.

Ponavljam još jednom, Osijek je bio bolji i zasluženo je pobijedio, njihovoj pobjedi ne vidim zamjerki, ali imali smo priliku i bili smo dobar protivnik, koji može napraviti i nešto više od časnog poraza, ali u tome su nas zaustavile neke odluke koje su u najmanju ruku diskutabilne - istaknuo je Črnko.

Ključne riječi

Komentara 5

KO
komunikolog
15:17 28.09.2020.

Kaže Bjelica zaslužena pobjeda! Eto.

SS
sokac sa drave
16:04 28.09.2020.

Gospodin predsjednik nije u pravu na ivici sesnaesterca je stajao igrac gorice nije skocio u duel neg se je sagnuu napravio most tako da je igrac osjeka pao na njega sto je ustvari bio faul za osijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije