Novosti Sport Događanja

Zakonskih prepreka nema: Petek i dalje kandidat za izvođača na projektu pročistača otpadnih voda

06.10.2020. / Petar Brnada

Iako je poduzetnik Krešo Petek pod istragom zbog namještanja natječaja za rekonstrukciju pročistača otpadnih voda vrijedan 148 milijuna kuna, izgledno je da bi se taj posao koji je dobila njegova tvrtka Elektrocentar Petek trebao nastaviti prema planu.

Kako piše Jutarnji list, optužbe protiv Kreše Peteka da je navodno mitom priskrbio poslove za svoju tvrtku, koju posljednjih godina formalno vodi njegov sin Miroslav Petek, neće bitno utjecati na njihovo poslovanje. Tvrtka se i dalje može nesmetano prijavljivati na natječaje javne nabave, dokle god vlasnik nije "pravomoćnom presudom osuđen za kazneno djelo", objašnjenje je Ministarstva gospodarstva.

S obzirom da je direktor Tomislav Jelisavac bio u pritvoru iz kojega je izašao prije nekoliko dana nakon što je nadopunio svoju obranu, odnosno priznao krivicu i prokazao Peteka i Barišića, izvođač radova još nije formalno odabran, no iz dokumentacije o javnoj nabavi vidljivo je da je jedini Petekov konkurent za taj projekt Strabag s ponudom od 174 milijuna kuna.

Petek je ponudio 148 milijuna kuna, odnosno 26 milijuna kuna manje. Ako Elektrocentar Petek i dalje ima pravo sudjelovati u postupcima javne nabave, kako kažu u Ministarstvu gospodarstva, spomenuti projekt bi, unatoč sumnjama na koruptivne radnje, trebao biti dodijeljen upravo Peteku radi najpovoljnije ponude, piše Jutarnji list.

 

Podijeli