Novosti Sport Događanja

Još troje pozitivnih u Gorici, u samoizolaciji jedan razred osnovne škole

12.10.2020. / Petar Brnada

Još tri osobe na velikogoričkom području te ukupno 23 u Zagrebačkoj županiji pozitivne su na koronavirus, javljaju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

U današnjem izvješću navodi se i da je zbog pozitivnog učenika u samoizolaciji po jedan razred u osnovnim školama u Velikoj Gorici i Rugvici, a za sada nije poznato o kojoj je ustanovi riječ. Epidemiološke obrade su u tijeku, kažu iz Županije.

Kao što smo naveli, u odnosu na podatke od jučer oboljele su ukupno 23 osobe na području županije (4 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 3 Grad Velika Gorica, 2 Grad Ivanić-Grad, 4 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 1 Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Brdovec, 1 Općina Luka, 1 Općina Križ, 1 Općina Brckovljani, 2 Općina Rugvica), a 4 osobe su izliječene.

-Od 23 novooboljele osobe 12 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su vezana za radna mjesta, dok je za 9 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 63 osobe. Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su učenici dva razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu- izvijestili su iz Županije.

Podijeli