Novosti Sport Događanja

Gorica na Maksimiru u izravnom okršaju za mjesto na vrhu: I nas će se nešto pitati...

16.10.2020. / Damir Žbulj

Nakon reprezentativne pauze, u kojoj smo mogli uživati u nastupima Marcela Brozovića i Ante Budimira za Vatrene te Velikogoričana Darija Špikića, Davida Čoline i Krešimira Krizmanića u dresu mlade reprezentacije, vraćamo se domaćem nogometnom prvenstvu!

Odmah nas čeka prava 'poslastica', jer u subotu od 15 sati na rasporedu je veliki okršaj na Maksimiru, koji će biti izravni dvoboj za prvo mjesto na ljestvici HT Prve lige.

Dinamo i Gorica imaju po 16 bodova, iako hrvatski prvak ima utakmicu manje te je još uvijek bez poraza.

U službenoj utakmici turopoljski prvoligaš je još uvijek bez slavlja, no, u posljednjem prvenstvenom ogledu završilo je neriješeno, a posljednje gostovanje na Maksimiru Gorica je zaključila pobjednički (2:3), golovima Suka, Ndiayea i Golubickasa.

No, radilo se tada o pripremnom dvoboju prije nastavka prošle sezone, prekinute zbog koronavirusa.

Ipak, putokaz postoji, u nogometu su se događale i veće senzacije, a ovo je idealan trenutak za jedan takav povijesni rezultat. Dinamo u svom kadru ima puno reprezentativaca koji su proteklih dana bili u punom pogonu, a idući tjedan Mamićevu ekipu čeka prva utakmica skupine Europske lige protiv nizozemskog Feyenoorda.

"Dinamo je Dinamo! Zna se što taj klub znači u okvirima HNL-a, ali već smo mi pokazali da se i s takvim protivnikom možemo nositi. Idemo u Maksimir pobijediti i preuzeti prvo mjesto na tablici. Naravno da Dinamu ide uloga favorita, no i nas će se tu nešto pitati. Uvjeren sam da ćemo imati svoju šansu, a na nama je da je iskoristimo," poručio je u najavio dvoboja Dario Špikić, domaći velikogorički dečko, koji je prošao nogometnu školu Dinama i aktualni je U-21 hrvatski reprezentativac.

U nedavnoj 10:0 pobjedi nad San Marinom zabio je svoj prvijenac, dok je u prvih 11 bio i u izuzetno važnom gostujućem slavlju u Grčkoj.

"Zadovoljan sam i osobno svime skupa. Izbornik me u obje utakmice uvrstio u početnu postavu, osjećam se jako dobro u tom okruženju, a sad je još stigao i taj prvi gol. Lijepo su me dečki 'spojili', išlo je prebrojavanje s lijeve na desnu stranu, primio sam loptu i pogodio suprotni kut... Nadam se da će biti još golova za reprezentaciju, ali ovaj prvi svakako ću dugo pamtiti! Ispunili smo svoj cilj, uzeli smo šest bodova u dvije utakmice i sad, što nam je i najvažnije, ovisimo sami o sebi," naglasio je Špika za klupsku stranicu.

Prvu utakmicu osmog kola HT PRve lige u petak od 18 sati igraju Slaven Belupo i Istra 1961. U subotu još Rijeka dočekuje Varaždin, dok u nedjelju Šibenik gostuje kod Hajduka, a Lokomotiva igra u Osijeku.

HT Prva liga:
1. Dinamo 6 +12 16
2. HNK Gorica 7 +7 16
3. Osijek 7 +3 13
4. Hajduk 6 +3 10
5. Rijeka 5 0 9
6. Varaždin 7 -6 7
7. Istra 1961 7 -4 5
8. Lokomotiva 6 -7 5
9. Slaven Belupo 6 -3 4
10. Šibenik 7 -5 4

Podijeli