Novosti Sport Događanja

Između Kušanca i Petrovine istresli otpad: autosjedalicu, foteljicu, plastiku...

16.10.2020. / Ivana Ćurić

Ima li kraja ljudskoj gluposti i bahatosti vjerojatno su se pitali šetači koji put uz kanal Sava-Odra koji od Kušanca vodi prema Petrovini i Gradićima koriste u rekreativne svrhe. Nekima je isto mjesto poslužilo za divlji deponij, pa je osvanula hrpa raznog smeća, nažalost, ne prvi put.

-Šaljem vam sliku smeća koje je bačeno uz nasip u Petrovini. Ovo nije prvi put, nego se svako malo pojavi raznorazni otpad, od građevinskog, miješanog komunalnog, odjeće i sl. Molila bih vas ako bi mogli objaviti sliku kako bi se upozorilo na navedeni problem-obratila nam se čitateljica.

Podsjetimo, s divljih deponija koja konstantno naružnjuju lijepo naše Turopolje lani je očišćeno 1.290,76 tona smeća, mješanog komunalnog otpada, plastike, ali ponajviše onog građevinskog otpada. Čišćenje smeća bačenog u prirodu tako je građane Velike Gorice u 2019. godini koštalo 712.982,21 kunu. Ni činjenica da Velika Gorica ima dva reciklažna dvorišta i jedno odlagalište neopasnog otpada ne spriječavaju neodgovorne pojedince koji redovito bacaju otpad u prirodu širom Turopolja. Poticaj je to da, kada ugledamo ovakve prizore, se još jednom zapitamo: "Kaj je s glavom, ljudi?"

 

Podijeli