FOTO: Rukometaši Gorice u nastavku pretrčali Spačvu za prvu domaću pobjedu

Rukometaši Gorice opravdali su ulogu favorita u susretu četvrtog kola Paket24 Premijer lige svladavši na domaćem parketu s 27:25 Spačvu iz Vinkovaca
DSC_5737

Rukometaši Gorice opravdali su ulogu favorita u susretu četvrtog kola Paket24 Premijer lige svladavši na domaćem parketu s 27:25 Spačvu iz Vinkovaca. Pobjedom je Gorica uz Varaždin koji je bio uspješan u gostima u Rijeci, ostala jedina neporažena momčad lige sa sedam bodova na kontu.

Spačva je u Veliku Goricu doputovala nakon tri poraza, da bi domaćem sastavu prijetili do samog kraja. Iako je domaća momčad u 18. minuti imala +4 (9:5), gosti iz Vinkovaca sjajnom su serijom poveli 11:9, da bi Gorica zahvaljujući Grizelju koji je u smiraj prvog dijela postigao dva pogotka vratila susret u rezultatski egal (12:12).

U nastavak susreta bolje ulaze Goričani koji u posljednju četvrtinu utakmice ulaze vodstvom 19:15, koje je u pojedinim trenucima bilo i +6 (25:19, 26:20, 27:21).
Kod Gorice napadački je prvo ime bio Dominik Gal sa šest pogodaka, pet je pridodao Dominik Gal, a po četiri Hrvoje Ceković i Filip Goričanec koji su imali stopostotnu realizaciju.

-Dobro smo krenuli, da bi nakon toga obrana malo popustila. Ipak, drugo poluvrijeme bili smo motiviraniji, zaigrali smo jače u obrani te na kraju pobijedili- kazao nam je Filip Goričanec kojem je ovo treća sezone u goričkim redovima.

-Ekipa je najbitnija. Krasi nas dobar duh, dobro se slažemo i dajemo od sve od sebe, a to se trenutno vidi i na terenu- zaključio je Goričanec.

Trener Andrija Nikolić, nije bio pretjerano zadovoljan igrom, no kaže najbitniji je nastavak pozitivnog niza.

-Nastavili smo pozitivan niz i to je najvažnije. Ovo je bila pomalo čudna utakmica, koja nije obilovala lijepim potezima. Uspjeli smo utakmicu prelomiti i okrenuti u svoju korist te uzeti bodove. Ništa, idemo dalje- poručio je trener, koji vjeruje kako će domaći parket i dalje biti neosvojiva tvrđava za sve momčadi.

PREMIJER LIGA, 4. KOLO
HRK GORICA – RK SPAČVA 27:25 (12:12)
HRK GORICA: Ceković 4, Goričanec 4, Šalić, Čakarić 1, Vrbić, Purić 4 obrane, Grizelj 2, Sladoljev 6 obrana, Kraljević, Bura 3, Barišić, Svržnjak 1, Tomašić, Novak 6, Gal 5, Ljubić 1.
RK SPAČVA: Ćirović 3 obrane, Jurić, Vašarević 3, Nađ 3, Čičak 2, Voloder, Buntić 6, Mihaljević, Vignjević 6, Pašagić 3 obrane, Mažurana 2, R. Mihaljević 1, Bolanča 1, Radović, Božić, Nedić 1.

 

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija