Nedjelja– izvješće o broju oboljelih do 10 h

94 nova slučaja COVID-19

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje 18.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 1430 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 655 osoba, a 20 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 755 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 94 osobe (gradovi - 8 Samobor, 3 Sveta Nedelja, 10 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 17 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 18 Dugo Selo, 4 Vrbovec, 4 Sveti Ivan Zelina, općine – 3 Brdovec, 4 Bistra, 2 Jakovlje, 1 Luka, 2 Dubravica, 2 Stupnik, 3 Kravarsko, 1 Brckovljani, 6 Rugvica).

Od 94 novooboljele osobe 38 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezano s bolničkim ustanovama, 2 uz privatne proslave, 4 za radna mjesta, 2 slučaja su importirana,  za 17 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za  još 30 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 109 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima po jednog razreda osnovne škole u Gradecu, Velikoj Gorici i Vrbovcu u kojem je u izolaciji i jedan razred srednje škole.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.