Novosti Sport Događanja

COVID-19: U Gorici danas pet novih slučajeva, u samoizolaciji još jedan razred

19.10.2020. / Ivana Ćurić

Županijski stožer civilne zaštite u 10 sati objavio je nove podatke o broju zaraženih koronavirusom za cijelu županiju. Od jučer je potvrđeno još 54 slučajeva, od toga pet novozaraženih broji Velika Gorica.

U odnosu na podatke od jučer na području cijele županije oboljele su 54 osobe (gradovi - 8 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 12 Zaprešić, 3 Jastrebarsko, 5 Velika Gorica, 3 Ivanić-Grad, 7 Dugo Selo, 1 Vrbovec, općine – 1 Brdovec, 2 Bistra, 3 Jakovlje, 2 Krašić, 2 Križ, 1 Brckovljani, 2 Rugvica), a jedna je osoba preminula (15.10.2020. Kloštar Ivanić).

Od 54 novooboljele osobe 17 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezano s bolničkim ustanovama, dva uz privatne proslave, za osam slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 26 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 32 osobe. Trenutno je aktivno 808 slučajeva.

-Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Dugom Selu zbog pozitivnog učenika i učenicima jednog razreda osnovne škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog djelatnika. Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada-poručili su iz Stožera.

Podijeli