Obavijesti

News

Komentari 15

V. Gorica: Škola poslala đake na online nastavu, roditelji se moraju organizirati preko noći

V. Gorica: Škola poslala đake na online nastavu, roditelji se moraju organizirati preko noći
1

Imamo oboljelo dvoje učitelja i jednu pomoćnicu u nastavi. I mi smo saznali danas za to, evo, učiteljice upravo pišu obavijesti za roditelje, rekla nam je u utorak navečer ravnateljica OŠ Eugena Kumičića

VIDEO

Zbog dvoje oboljelih učitelja, te jedne pomoćnice u nastavi, epidemiološka služba Velike Gorice u utorak je donijela odluku da se 20 nižih razreda tamošnje OŠ Eugena Kumičića, od srijede prebaci na dvotjednu online nastavu. Odluka, donesena, kako nam je kazala ravnateljica Snježana Ruklić, iz predostrožnosti. U online nastavi radit će i 24 učitelja nižih razreda.

- Radi se o mjeri predostrožnosti epidemiološke službe. Imamo oboljelo dvoje učitelja i jednu pomoćnicu u nastavi. I mi smo saznali danas za to, evo, učiteljice upravo pišu obavijesti za roditelje - kazala nam je u utorak u telefonskom razgovoru Snježana Ruklić.

Nisu u izolaciji, niti samoizolaciji

No roditelji koji su nam se javili u utorak poslije podne bili su uzrujani.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da mama iz razredne grupe nije vidjela obavijest na web-stranici, ja bih sigurno poslala sutra dijete u školu. Ne mogu vjerovati da nas učiteljica još nije nazvala, ili nam javila. Ja sutra moram na posao, što znači da će mi devetogodišnje dijete ostati samo kod kuće. Ne znam što da radim - kazala nam je u utorak poslije podne mama školarca iz Velike Gorice.

Kako ističe naša sugovornica, do kasnog poslijepodneva, osim kratke obavijesti na web-stranici škole, nitko ih nije kontaktirao, te ni ona, ni ostali roditelji nemaju pojma jesu li u izolaciji, samoizolaciji, kako da se ponašaju, te što će biti s online nastavom. Naime, proljetos se ta nastava svodila na gledanje Škole na Trećem i poruke učiteljice na WhatsApp grupu, uzrujano ističe ova mama.

- Ni ove godine nema baš ništa organizirano. Nemamo ni učionicu na Teamsima, ili bilo što drugo. Učiteljica nam nikad nije ni mail poslala. Jedino bi slala poruke u grupu i doslovce je sve bilo na nama. S mojim djetetom u drugome razredu radila je baka. Kako ćemo sad opet raditi, djeca su već u velikom zaostatku, a većina nas se uopće ne može organizirati da sutra ostane s njima doma. Kako da ja uzmem bolovanje kad nemam na osnovu čega - uzrujano ističe Velikogoričanka.

Ravnateljica: I mi smo danas saznali za to

Kako pojašnjava ravnateljica Ruklić, učenici nisu u samoizolaciji, niti u izolaciji. Prema proceduri, o tome roditelje izvještava nadležni liječnik. Učenici od 1. do 4. razreda sljedeća dva tjedna nastavu će pratiti preko Škole na Trećem, a učiteljice će s roditeljima biti u kontaktu putem maila.

- Oni ne mogu samostalno pratiti nastavu preko aplikacija i virtualnih učionica. Učenici predmetne nastave imaju virtualne učionice. Proljetos su sve učiteljice nižih razreda dobile alternativne mailove preko kojih su komunicirale s roditeljima i to je dobro funkcioniralo, Jasno nam je da je ovo veliki pritisak na roditelje - kaže ravnateljica Ruklić, dodajući kako su i sami za odluku epidemiološke službe doznali u utorak prije podne, te čim su mogli, obavijestili su roditelje-

V.d. gradonačelnika Velike Gorice i dosadašnji načelnik tamošnjeg Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec ističe kako se u svim postupanjima strogo poštuje procedura, te da se odluke o online nastavi donose u dogovoru s epidemiološkom službom.

Nažalost, iako škola nije imala utjecaja na ovu odluku, roditelji su ostavljeni u prilično neugodnoj situaciji s djecom kod kuće usred tjedna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.