Novosti Sport Događanja

Devetero zaraženih u Gorici, u županiji ponovno preko 100 novih slučajeva

23.10.2020. / Petar Brnada

Nakon jučerašnjih 16 novih slučajeva, Velika Gorica u protekla 24 sata bilježi još devetero pozitivnih na koronavirus. Pokazuje to jutrošnje izvješće Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Nešto je manji broj oboljelih na području županije nego jučer no ta brojka i dalje prelazi stotinu novih slučajeva. Naime, u odnosu na podatke od jučer na području županije oboljele su 104 osobe. Najveći broj, po njih 18, zabilježeno je u Dugom Selu i Zaprešiću. Samobor ima 10 novih slučajeva, Jastrebarsko 7, Sveti Ivan Zelina 5, Sveta Nedelja 4, Vrbovec 2, a Ivanić-Grad jedan novi slučaj. Što se tiče općina, u Bistri je zabilježeno čak 10 novih slučajeva, u općini Luka 7, u Brckovljanima 5, a u Križu 2. Po jedan slučaj zabilježen je u Marija Gorici, Klinča Selima, Pisarovini, Žumberku, Brdovcu i Gradecu. Ukupno 16 osoba je izliječeno, a jedna je osoba preminula (21.10. Jastrebarsko).

-Od 104 novooboljele osobe 44 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s bolničkom ustanovom, 1 slučaj sa domom za starije, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 3 slučaja povezana su s radnim mjestom, za 39 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 15 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 156 osoba- navodi se u izvješću Zavoda.

Pozitivan je jedan djelatnik doma za starije na širem području Dugog Sela te jedan djelatnik doma za starije na širem području Jastrebarskog. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podijeli