U Zagrebačkoj županiji 235 novih slučajeva koronavirusa

26.10.2020.

10:47

Autor: I.Z./Hina

default error photo
Samoizolacija je propisana za ukupno četiri razreda u dvije osnovne s područja Zaprešića te po jedan razred srednje škole u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu.
Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u posljednja 24 sata zabilježeno je novih 235 osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. ➡️ U Zagrebu 558 novozaraženih osoba, moguća online nastava ➡️ U Splitu preminula 17-godišnjakinja pozitivna na koronavirus ➡️ Premijer negativan na koronavirus ➡️ U susjednoj Sloveniji zabrana kretanja izvan općina prebivališta ➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Među novozaraženima najviše ih je u Velikoj Gorici - 51 osoba, zatim 35 u Jastrebarskom, 27 u Zaprešiću, 22 u Dugom Selu, 15 u Samoboru, osam u Vrbovcu, sedam u Svetom Ivanu Zelini, troje u Svetoj Nedelji i šest u Ivanić-Gradu.

Što se tiče općina, najviše ih je u Bistri 13, po devet u Brckovljanima, Rugvici i Brdovcu, sedam u Jakovlju, četiri u Klinča Selima, po troje u općinama Luka i Stupnik te po jedan u Pisarovini, Krašiću, Pokupskom i Bedenici.

Samoizolacija je propisana za ukupno četiri razreda u dvije osnovne s područja Zaprešića te po jedan razred srednje škole u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu.

Trenutno je aktivno 1556 slučajeva. Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebno vode računa o socijalnoj distanci. Također, poziva ih da izbjegavaju putovanja.

- Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručili su iz Stožera.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!