Novosti Sport Događanja

BizHack Startup Caffe za poduzetnike i one koji to žele postati

27.10.2020. / Ivana Ćurić

Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenoga organizira BizHack Startup Caffe. Susreti s domaćim poduzetnicima organizirani su s idejom razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata.

Tema webinara je Financiranje poslovne prilike, a održat će se 4. studenog s početkom u 17 sati. Sudjelovanje na događaju je besplatno i otvoreno za prijave sudionika iz cijele Hrvatske. Održat će se na platformi Zoom na hrvatskom jeziku. 

Poduzetnici početnici nemaju povijest poslovanja ni poslovne rezultate kojima bi potkrijepili svoje poslovne planove te im je pristup izvorima financiranja ograničen. Isto tako, vrlo važan aspekt financiranja je i odabir prikladnoga financiranja poslovne prilike. Budući da odluka o financiranju ima dugoročan utjecaj na poslovanje poduzetnika, potrebno je mudro proučiti sve prednosti, ali i nedostatke svake mogućnosti. Modeli financiranja startup kompanija najčešće uključuju grupno financiranje (crowdfunding), bootstraping, investicijske anđele i fondove rizičnog kapitala.

Prijaviti se možete  OVDJE , a više informacija o ciklusu online susreta dostupne su OVDJE.

-Ovim događanjima želimo povezati poduzetničku zajednicu u Hrvatskoj kako bi se omogućila razmjena informacija i iskustva između poduzetnika, ali i onih koji razmišljaju o poduzetništvu - u konačnici, ovakva suradnja trebala bi omogućiti lakšu realizaciju poduzetničkih poduhvata. Pored navedenoga, istima se želi osnažiti i lokalna komponenta te potaknuti razmjena iskustava poduzetnika s određenog područja te će događaji okupiti poduzetnike domaćine s područja Rijeke, Osijeka, Splita, Zagreba i Varaždina dok su sudionici pozvani da sudjeluju iz svih dijelova Hrvatske-poručuju organizatori.

Podijeli