ŠVERCALI VIŠE OD SEDAM TONA DUHANA, A I DALJE SU NA SLOBODI: / Jednoga je sud pustio, a drugi je u bijegu

Image
Foto: PU zagrebačka

Dok je Županijski sud u Velikoj Gorici jednog od dvojice švercera duhana pustio na slobodu, za drugim je raspisana potraga

28.10.2020.
9:59
PU zagrebačka
VOYO logo

Tužiteljstvo i Županijski sud u Velikoj Gorici zakomplicirali su naizgled rutinsko postupanje s osumnjičenicima za krijumčarenje duhana. Naime, tužiteljstvo je tražilo određivanje istražnog zatvora za 38-godišnjaka zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a sudac ga je pustio na slobodu. Tužiteljstvo se žalilo, što im je na kraju prihvaćeno, pa se cjelokupni spis tog slučaja ponovno našao na stolu suca istrage, piše Večernji.

A spomenuti 38-godišnjak je osumnjičen da je od rujna do 21. listopada ove godine s 24-godišnjakom, koji je trenutno u bijegu, dogovorio nabavku veće količine duhana za preprodaju. Nakon najma skladišta, kupili su stroj za rezanje duhana i ogromne količine listova te biljke, koje su potom rezali i usitnjavali te ih pakirali u velike crne vreće ili manje krivotvorene vrećice jednog duhanskog proizvođača te ih potom raspačavali po Zagrebu, Samoboru i većem području Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ULOV ZAGREBAČKE POLICIJE: /

Zaplijenili 7 tona duhana koji je 39-godišnjak držao u skladištu; Punio ga u cigarete

Image
ULOV ZAGREBAČKE POLICIJE: /

Zaplijenili 7 tona duhana koji je 39-godišnjak držao u skladištu; Punio ga u cigarete

Njihov su biznis prekinuli carinici koji su 21. listopada upali u skladište te pronašli "rezalicu", 13 noževa, vagu, dva zamrzivača preuređena za ovlaživanje duhana, 6270 kilograma listova te 715 kilograma rezanog duhana. Pretresom kuće 38-godišnjaka pronađena je punilica te 145 krivotvorenih vrećica za duhan s ukupno 40 kilograma usitnjene biljke te još 107,8 kilograma duhana i 103 ručno punjene cigarete. Uz to, pronađene su i kutije s oznakama dvaju proizvođača, no ništa od toga nije imalo zaštitne markice nadležnog ministarstva.

Procjenjuje se da je dvojac oštetio državni proračun za 100.000 kuna. Dok je stariji švercer, barem privremeno, pušten na slobodu, za mlađim je raspisana potraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo