Novosti Sport Događanja

Grozd: Skromno i bez puno uzvanika vinari "krstili" mošteka

13.11.2020. / Ivana Ćurić

Udruga vinogradara i vinara Grozd ove godine skromnije je obilježila proslavu Martinja.

Dok se epidemiološka situacija ne poboljša, vesela i posjećena društvena događanja su na čekanju. Tako je bilo i s ovogodišnjom proslavom Martinja u organizaciji Udruge vinara i vinogradara Grozd. Ipak, običaj je očuvan simboličnom malom proslavom. Samo nekoliko članova Upravnog i Nadzornog odbora u srijedu 11. studenoga u Kostanjevcu u vinogradarsko vinskom objektu Mikulčić simbolično je upriličilo krštenje mošta.

-Ceremonijal krštenja prošao je bez certificiranih Martinjskih biskupa, a vodio ga je Mijo pl. Jakunić, dok je kum mošteku bio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvitak grada Velika Gorica Marko Kos. Za odličnu kotlovinu pobrinuo se majstor kotlovine Neco, a za veselo muzičko raspoloženje ovoga puta poslužio je novo nabavljeni muzički stup Udruge-javljaju vinari.

Galerija slika

Grozd: Skromno i bez puno uzvanika vinari "krstili" mošteka Grozd: Skromno i bez puno uzvanika vinari "krstili" mošteka Grozd: Skromno i bez puno uzvanika vinari "krstili" mošteka Grozd: Skromno i bez puno uzvanika vinari "krstili" mošteka

Podijeli