Novosti Sport Događanja

Mladić (27) rekorder vikenda, trojica uhvaćena u prolasku na crveno, a vozilo se i pod zabranom i odbijalo alkotest

16.11.2020. / Petar Brnada

U noćnim satima vikenda koji je za nama na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke, provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ vezano uz „Martinje“ za vrijeme koje je utvrđeno ukupno 26 ciljanih prekršaja.

U vožnji pod utjecajem alkohola uhvaćeno je 9 vozača, a zabilježen je i jedan prekršaj odbijanja alkotesta.

-Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Tri osobe su smještene u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Jedna osoba je uhićena i privedena dežurnom sucu za prekršaje-priopćili su iz PP Velika Gorica.

Najpijaniji za volanom ovog vikenda bio je 27-godišnjak koji je zaustavljen na Trgu kralja Petra Krešimira. Nakon što je podvrgnut alkotestu, utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,63 g/kg. Smješten je u posebne prostorije ove PP do 12 sati do otrežnjenja, a iz policije navode da nije recidivista te da je podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Zbog brzine je zaustavljeno 10 vozača dok su još trojica kažnjena zbog prolaska na crveno svjetlo. Policija je kaznila i dva vozača zbog prekršaja isteka važenja prometne dozvole, a zabilježen je i jedan prekršaj vožnje pod zabranom.

Iz policije su izvijestili i da je tijekom provođenja akcije utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa, pa su tako evidentirali ukupno 40 prometnih prekršaja. U vrijeme provođenja akcije dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Podijeli