Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zatvoreno za javnost

Na sudu u Velikoj Gorici nastavljeno suđenje Damiru Škari za silovanje djelatnice AK Siget: Iskaze daje dvoje svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici u 9 sati nastavljeno je suđenje Damiru Škari za silovanje i spolno uznemiravanje radnice Autokluba Siget, gdje je bio predsjednik.

Suđenje Škari zatvoreno je za javnost jer je tako tražila tužiteljica s obzirom na to da se radi o kaznenim djelima silovanja i spolnog uznemiravanja.

Na današnjem ročištu trebala bi biti ispitana dva svjedoka.

Podsjetimo, priča o Škari počela se odmotavati nakon što je žrtva ekipi Provjerenog ispričala šokantne detalje, a Škaro je nakon toga podnio kaznenu prijavu protiv novinara i urednice emisije.

Spolno zlostavljanje dogodilo se 10. kolovoza u prostorijama AK Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je liječnica žrtve policiji prijavila za silovanje Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije ima državljanstvo. Uhićen je pri ulasku u Hrvatsku 12. kolovoza 2019.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna optužba za silovanje Zakazano novo ročište: Škaro se ne osjeća krivim, njegovi odvjetnici traže da se ispita žrtva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve je po zakonu Vrhovni sud odbio žalbu Damira Škare: Svi dokazi su prikupljeni zakonito, žrtvina izjava u Provjerenom nije sporna

Škarina žrtva za Provjereno je opisala način na koji ju je seksualno zlostavljao: "Onda mi je rekao da nemam zašto govoriti da prekine, da će raditi što hoće", ispričala je žrtva te dodala da joj je rekao: "Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te."

"Tog dana, kad sam otišla doktorici, koja je prijavila policiji, odmah ujutro u 2:50 mi je stigla njegova poruka", ispričala je žrtva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene