Novosti Sport Događanja

Poduzetnicima isplaćena 4 milijuna kuna COVID potpora, iz Županije otkrili kada kreće isplata još 9 milijuna

19.11.2020. / Petar Brnada

Zagrebačka županija isplatila je za 597 poduzetnika sa svog područja čiji je rad bio obustavljen zbog lockdowna bespovratne potpore za očuvanje i poticanje poslovne aktivnost u ukupnom iznosu od 4 milijuna kuna. Iz Županije su najavili da uskoro kreće isplata dodatnih 9 milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje konkurentnosti.

-Ukoliko usporedimo Proračun koji smo definirali na početku 2020. godine i izmjene donesene kroz rebalans, onda se vidi da smo bespovratne potpore za poduzetnike podigli za 85 posto na ukupno 13 milijuna kuna – rekao  je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Natječaj za dodjelu takozvanih COVID-19 potpora bio je otvoren od 4.6. do 6.7.2020. godine, a namijenjen mikro subjektima malog gospodarstva čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine. Zbog velikog interesa poduzetnika sredstva u ukupnom iznosu od 4 milijuna kuna su se isplaćivala nakon obrade prijava u 5 navrata u razdoblju od kraja srpnja do studenog 2020.

U završnoj obradi su i prijave pristigle na natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva s ciljem jačanja konkurentnosti koji je bio otvoren do 30. rujna 2020. godine.

-Početak isplate dodatnih 9 milijuna kuna koje su predviđene ovim natječajem očekuje se početkom prosinca. Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti –priopćili su iz Županije.

Foto: Zagrebačka županija

Podijeli