Novosti Sport Događanja

Gorica opasno 'puše za vrat' Osijeku: Imamo samo dva dana za pripremu utakmice s Varaždinom

20.11.2020. / Damir Žbulj

Nakon praktički neregularne utakmice u Šibeniku najvažnije je da se Gorica bolje snašla i da je zasluženo uzela tri boda. Na poluvremenu je gubila, dok je orkanska bura pomagala domaćinu, ali je u nastavku turopoljski prvoligaš doslovno imao vjetar u leđa i to je na najbolji mogući način iskoristio za 1:3 pobjedu.

Čabraja, Suk i Lovrić bili su zaslužni za preokret i veliko slavlje, nakon što je pet tjedana trajala prisilna pauza Goričana od natjecateljskog nogometa.

"Igrač ove utakmice bio je - vjetar," slikovito se izrazio trener Dambrauskas nakon pobjede njegove momčadi na Šubićevcu.

Sve je bilo u znaku vremenskih neprilika: "Utjecalo je to i na dodavanja i na intervencije i na golove."

"Pripremali smo se za ovu utakmicu, ali se za vjetar nismo mogli pripremiti. Ne možemo niti ocijeniti našu izvedbu, jer nakon pet tjedana bez natjecateljske utakmice bilo je teško bilo što prognozirati. Iskreno, nisam znao što mogu očekivati, kakav ćemo imati intenzitet..."

"U drugom dijelu smo imali tu malu pomoć vjetra, ali mislim kako smo svejedno odabrali pravu strategiju: Naravno, nije sve dobro počelo, ali naša reakcija je bila dobra, još u prvom poluvremenu. Nisu nam stvorili puno opasnih situacija, uspjeli smo ih držati podalje od našeg gola," analizirao je litavski strateg.

Fantastičan je pogled na ljestvicu, Gorica je i dalje na trećem mjestu s 19 bodova, ali sada ima samo bod manje od Osijeka, koji ima i utakmicu više i u subotu doma igra protiv vodećeg Dinama.

"Partijom i angažmanom u nastavku mogu biti itekako zadovoljan, imali smo na klupi igrače koji su nam mogli donijeti dodatnu kvalitetu, a upravo su to i napravili. Cijela ekipa zaslužuje čestitke i ima zasluge za ovu pobjedu. Sada imao tek dva dana za oporavak i pripremu utakmice s Varaždinom i mislimo samo na to," zaključio je Dambrauskas. 

Iduće subote na rasporedu je i domaći dvoboj s Lokomotivom, slijedi gostovanje kod Istre 1961 (5. prosinca) pa domaći okršaj s Osijekom (12. prosinca) i dvoboj osmine finala Kupa s Lokomotivom na Gradskom stadionu (16. prosinca). Ako sve bude prema planu i programu, jesenski dio sezone Gorica će zaključiti na Poljudu kod Hajduka 20. prosinca.

Podijeli