Obavijesti

News

Komentari 59

Ipak C model: Osam županija ide na online nastavu, u dvije su uvedene još strože mjere

Ipak C model: Osam županija ide na online nastavu, u dvije su uvedene još strože mjere

Grad Zagreb, te Zagrebačka, Splitsko-dalmatinska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska i Istarska županija nakon proljetnih praznika primijenit će nastavu na daljinu za većinu učenika

VIDEO

Učenici viših razreda osnovnih, te prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola u pet županija od ponedjeljka će nastavu pratiti u C modelu, odnosno, od kuće. U školske klupe nakon proljetnih praznika vraćaju se učenici nižih razreda osnovnih škola, te maturanti, odlučilo je pet županija prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i lokalnih stožera.

Radi se o Gradu Zagrebu, te Zagrebačkoj, Varaždinskoj, Istarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Bjelovarko-bilogorskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a odluku je potaknula epidemiološka situacija koja bilježi sve veći broj zaraženih od korona virusa.

Kako su javili iz zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, u glazbenim školama, prema modelu A održavat će se samo individualna nastava instrumenta za učenike osnovnih škola, te maturante.

Županije sa strožim mjerama

Najstrože mjere, odnosno odluku da se zatvaraju škola za sve osnovce i srednjoškolce, uključujući maturante, donijele su Istarska i Primorsko-goranska županija.

Odluka o zatvaranju škola za učenike svih uzrasta bit će na snazi tjedan dana, nakon čega će se razmatrati mogućnost njezina ukidanja ili produljenja.

Škole u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji nastavu uživo imat će za osnovce do četvrtog razreda, a viši uzrasti, uključujući maturante imat će online nastavu.

- Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model. To je rezultat dogovora s lokalnim stožerima. Taj se pristup pokazao vrlo učinkovit jer se do sada na taj način uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice - kazao je ministar Radovan Fuchs prije sjednice Vlade. Poručio je i kako ministarstvo želi da se procijepi što više odgajateljica, odgajatelja i prosvjetnih djelatnika, no da se to nikome ne može narediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.