Prijava

Vaša prijava

FOTO: Velika Gorica dobila još jedan vrtić


FOTO: Velika Gorica dobila još jedan vrtić

Velika Gorica jedini je grad u Hrvatskoj koji s ponosom može istaknuti kako gotovo 40 posto svoga proračuna ulaže u predškolski odgoj.

-Dolazak novog vrtića u naš grad čini nas ponosnim, ali i gradom koji rado prihvaća i postavlja standard koji je neuhvatljiv za većinu gradova u Hrvatskoj, jer s ovim vrtićem svako dijete u Velikoj Gorici ima osigurano mjesto u vrtiću- kazao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Svoja vrata u Velikoj Gorici ovoga je tjedna službeno otvorio i Dječji vrtić DIDI koji djeluje od 2003. godine na području Zagrebačke i Karlovačke županije. Te 2003. godine Dječji vrtić DIDI koji je prvi vrtić otvorio u Krašiću imao je 16 polaznika i četiri zaposlenika, da bi danas ovu predškolsku ustanovu pohađalo 400 djece o kojima brine 60 zaposlenika.

-Nama je važno dijete i u centru svega su nam djeca. Sve što radimo i činimo radimo na njihovu dobrobit. Nastojimo to činiti najbolje što možemo, a u tome veliku pomoć imamo i od vanjskih suradnika- istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića DIDI Karmen Pavlic, koja vjeruje kako će i dalje imati punu podršku Grada.

-Uspjeli smo nagovoriti ravnateljicu Pavlic da dođe u Veliku Goricu i stvori jedan ovakav dragulj. Mi smo širokog srca te smo izjednačili kriterije za roditelje, da svaki roditelj ima jednake uvjete kao i u gradskom vrtiću- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Dječji vrtić DIDI u Velikoj Gorici s radom je započeo još 1. rujna, a vrijednost investicije uređenja i opremanja prostora bila je oko 3 milijuna kuna. Danas vrtić pohađa 68 mališana u pet odgojno- obrazovnih skupina.

  • predskolski odgoj
  • DV DIDI