Prijava

Vaša prijava

FOTO: Osijek preokretom do pobjede u Velikoj Gorici


FOTO: Osijek preokretom do pobjede u Velikoj Gorici

Nogometaši Gorice porazom su se oprostili od domaćih navijača. U posljednjoj domaćoj utakmici ove jeseni gost ugodno popunjenog Gradskog stadiona bio je Osijek, koji je Goričanima uzvratio za poraz iz prve utakmice. Susret u svoju korist Osijek je riješio s 2:1 čime su preskočili Lokomotivu na ljestvici te sada drže treću poziciju, dok je Gorica kojoj je ovo bio treći prvenstveni poraz ostala na petom mjestu.

Susret po domaću momčad nije loše krenuo, jer idealno proigravanje Zwolinskog, Suk je u 11. minuti pretvorio u vodeći pogodak. Držala je Gorica prednost do 40. minute kada Osječani dolaze do izjednačenja. Neoprezan start kapetana Čaglja na Mudražiji donio je Osječanima udarac s bijele točke, odakle je precizan bio Marić. Pogodio je Kahlina stranu, no odmjeren udarac ipak je završio iza njegovih leđa.

U drugih 45. minuta Osječani su bili opasnija momčad stvorivši nekoliko izglednih prilika, koje je zaustavljao raspoloženi Kahlina, koji je u 74. minuti ostao nemoćan, nakon udarca glavom Grgića, kojeg je pronašao Bočkaj. Najbliže izjednačenju Gorica je došla u 84. minuti kada je na centaršut Lovrića, Miya iz blizine pogodio vratnicu.

Reakcije trenera
Sergej Jakirović (HNK Gorica): „Bila je to jako dobra utakmica, puna dinamike i tempa. Žao mi je jer su dečki dali sve od sebe. Šteta što nismo izdržali prvo poluvrijeme, jer bilo je evidentno da je Osijek nakon 20 minuta ubrzao igru. Na kraju mogu čestitati Osijeku na pobjedi. Mi smo ove polusezone napravili dobar posao, a ako dopunska selekcija bude dobra onda možemo još bolje“.

Zoran Zekić (NK Osijek): „Utakmica je bila prva prvenstvena. Drugo poluvrijeme smo izgledali puno bolje nego protiv Hajduka, a na to nas je natjerala Gorica. Pokazali smo karakter, jer smo se vratili iz rezultatskog minusa. Na kraju kada se sve sagleda pobjeda je i više nego zaslužena“.

  • 1 HNL
  • HNK Gorica