Prijava

Vaša prijava

FOTO: Mladost pobjednik Dedinog memorijala


FOTO: Mladost pobjednik Dedinog memorijala

Tamo gdje je i sam sanjao da će jednog dana niknuti odbojkaška dvorana, odigrano je treće izdanje memorijalnog turnira njemu u čast. Zahvaljujući vrijednoj ekipi iz HOK Gorice, predvođene Katarinom Ćosić i Dianom Breko u Gradskoj sportskoj dvorani odigran je turnir mlađih kadetkinja „Antun Azenić-Deda“, čime sjećanje na odbojkaškog vizionara u Velikoj Gorici i dalje živi.

Bio je to još jedan sjajan odbojkaški dan u Velikoj Gorici, na kojem je sudjelovalo osam ekipa. Uz domaćina HOK Goricu na turniru su sudjelovali Don Bosco, Dinamo, Dugo Selo, Olimpik, Mladost, Medveščak i Vrbovec. Uvjerljivim pobjednikom postala je ekipa Mladosti, koja je tako prekinula dvogodišnju dominaciju Olimpika. Mladostašice su cijeli turnir odigrale na visokoj razini ne izgubivši pri tome niti jedan set, a njihova Korina Topić proglašena je za najbolju igračicu turnira.

Treće su bile odbojkašice Dinama, koje su u susretu za broncu svladale domaće odbojkašice koje su u grupnoj fazi bile uspješnije od Don Bosca i Dugog Sela.

-Na kraju dana svi možemo biti zadovoljni. Deda je ovo zaslužio, jer on je popularizirao odbojku u našem gradu. Mi koji smo stasali uz njega i zavoljeli tu odbojku imamo čast i obavezu da čuvamo uspomenu na njega- ispričala nam je predsjednica HOK Gorice, Katarina Ćosić, otkrivši nam kakve ona nosi uspomene na Dedu.

-Deda je bio veliki pozitivac. Bio je to čovjek koji je na svakom treningu bio s bakom Marijom. To je trajalo punih deset godina, a to govori koliko je on volio odbojku i svoj klub- otkrila nam je Katarina.

REZULTATI
Skupina A: Don Bosco – HOK Gorica 0:2, Dinamo – Dugo Selo 2:0, HOK Gorica – Dugo Selo 2:0, Don Bosco – Dinamo 0:2, Dinamo – HOK Gorica 2:0, Dugo Selo – Don Bosco 0:2
Poredak: 1. Dinamo 6, 2. Gorica 4, 3. Don Bosco 2, 4. Dugo Selo 0

Skupina B: Olimpik – Vrbovec 2:0, Mladost – Medveščak 2:0, Vrbovec – Medveščak 0:2, Olimpik – Mladost 0:2, Mladost – Vrbovec 2:0, Medveščak – Olimpik 0:2.
Poredak: 1. Mladost 6, 2. Olimpik 4, 3. Medveščak 2, 4. Vrbovec 0

Polufinale: HAOK Mladost – HOK Gorica 2:0; OK Olimpik – OK Dinamo 2:0
Za 3. mjesto: OK Dinamo – HOK Gorica 2:0.
Finale: HAOK Mladost – OK Olimpik 2:0 (25:21, 25:17)

  • Memorijal Antun Azenić Deda
  • Odbojka
  • HOK Gorica