Prijava

Vaša prijava

FOTO: Aleksandar Božić na duhovit način ispričao povijest goričkog novinarstva


FOTO: Aleksandar Božić na duhovit način ispričao povijest goričkog novinarstva

Poznati gorički novinar i nakladnik, Aleksandar Božić bio je gost 221. Matičinog četvrtka u Muzeju Turopolja. U gotovo dvosatnom predavanju Saša je na duhovit način ispričao povijest javnog informiranja u Velikoj Gorici, a svoje je predavanje posvetio nedavno preminulom novinaru Marijanu Draganiću te Ivi Pukaniću, kojem će vjeruje uspjeti pripremiti izložbu za 15-tu godišnjicu pogibije.

Bolje osobe od njega za ovu temu u Velikoj Gorici zasigurno nema, jer Saša je od rane mladosti bio vezan uz goričke medije. S pisanjem je započeo u omladinskom tisku „Ključ“, nastavio na RVG-u, Velikogoričkom listu i Glasniku Turopolja, koji je kao prve nezavisne novine u Turopolju pokrenuo 1990. godine. Osim o povijesti velikogoričkih medija, Božić je progovorio i o slobodi medija gdje je ispričao nekoliko priča iz svog prebogatog novinarskog opusa, a dotaknuo se i upotrebe standardnog hrvatskog jezika.

Prisutni posjetitelji tom su prilikom mogli razgledati i mini-izložbu velikogoričkih tiskovina te stare novinarske opreme.

  • Matičin četvrtak
  • Aleksandar Božić