FOTO: Sjajna predstava goričkih rukometaša- plus sedam protiv Varaždina 1930

Susret protiv Varaždina 1930 u redovima HRK Gorice označen je kao onaj u kojem se nema pravo na pogrešku, jer sve osim osvajanja dva boda po goričkog premijerligaša bilo bi pogubno. Poraz bi gurnuo Goričane jednom nogom prema izlaznim vratima, no igrači koji su podbacili u Sesvetama, u susretu protiv Varaždina nisu gostima omogućili niti najmanju šansu da im priprijete. Susret u svoju korist domaći su rukometaši riješili rezultatom 30:23.

Od prve minute susreta Goričani su zagospodarili terenom te su iz minute u minutu povećavali svoju prednost. Već nakon petnaest minuta bilo je +5 (9:4), da bi do odlaska na odmor domaća momčad imala sedam pogodaka viška (16:9). U istom ritmu domaći su igrači nastavili i u nastavku susreta gdje su u jednom trenutku imali i najvećih plus devet.

-Jako sam zadovoljan današnjom izvedbom. Pokazali smo da možemo, a to nam je najviše trebalo. Igrači su odigra izuzetno dobru utakmicu, pogotovo u fazi obrane, što je i presudilo- rekao je trener Gorice Andrija Nikolić, kojem je ovo premijerna pobjeda za goričkim kormilom, otkako je u prosincu preuzeo momčad, koju sljedećeg vikenda očekuje gostovanje u Rudama kod Rudara koji je jučer poražen od Umaga.

-Bit će to dobra utakmica, siguran sam da ćemo i tamo pokazati koliko možemo- za kraj će Nikolić.

Sa sedam pogodaka prvi strijelac Gorice bio je Davor Ćavar sa sedam zgoditaka, a svoj dan imao je i vratar Ivan Vekić koji je obranio 13 udaraca protivničkih igrača, dok je jednu obranu pridodao i povratnik u momčad nakon poduže stanke Tomislav Sladoljev.

PREMIJER LIGA, 14. KOLO
HRK GORICA – RK VARAŽDIN 1930 30:23 (16:9)
HRK GORICA: Vekić 13 obrana, Sladoljev 1 obrana, Ceković 3, Borić, Marjanović 3, Laljek 5, Goričanec 1, Negran, Klarica, Šalić, Čavar 7, Ljubić 4, Žarković 3, Šafranko 4, Barišić, Vrdoljak. TRENER: Andrija Nikolić
VARAŽDIN: Črnila 10 obrana, Meštrić 2 obrane, Baranašić 1 obrana, Špruk 1, Vujović 4, Novak, Vojnović 2, Divjak 2, Hrman 2(1), Vidaček 3(2), Artić 2, Kranjec, Tači, Šerić 4, Trojko 1(1), Kaštelan 2. TRENER: Ilija Puljević

  • Rukomet
  • Premijer liga
  • HRK Gorica